Dronning Elizabeth:

Går nye veier for å tjene penger

Tyr til alternative løsninger for å dekke opp for tapte inntekter under coronakrisen.

TENKER NYTT: Britenes monark lanserte denne uken en eksklusiv flaske sprit - med ingredienser fra dronningens egen hage på Buckingham Palace. Her er hun avbildet sammen med hertuginne Kate i 2012. Foto: REX/ NTB Scanpix
TENKER NYTT: Britenes monark lanserte denne uken en eksklusiv flaske sprit - med ingredienser fra dronningens egen hage på Buckingham Palace. Her er hun avbildet sammen med hertuginne Kate i 2012. Foto: REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britenes dronning Elizabeth (94) har siden midten av mars for det meste oppholdt seg på Windsor Castle utenfor London på grunn av coronaviruset - i isolasjon sammen med ektemannen prins Philip (99).

Det britiske kongehuset har i likhet med mange andre bedrifter og enkeltpersoner tapt store summer på coronakrisen - og nå tyr dronningen til alternative løsninger for å dekke opp for tapte inntekter fra besøkende på Buckingham Palace.

Det kommer hvert år om lag 15 millioner besøkende til det berømte slottet i London, og mangelen på besøkende turister fører denne sommeren naturligvis til at inntektene stuper.

Derfor skal dronning Elizabeth nå begynne å selge gin for å demme opp for tapet. Denne uka lanserte Royal Collection Trust et begrenset antall flasker med tørr gin, opplyser de i en uttalelse.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Rojale ingredienser

Den rojale ginen er allerede tilgjengelig for kjøp på internett, under navnet «Buckingham Palace Gin». Prislappen er 40 britiske pund for ei flaske på 70 cl - noe som tilsvarer om lag 470 norske kroner.

Spriten inneholder til og med laurbær- og morbærblader fra dronningens egen hage utenfor Buckingham Palace.

ROJAL GIN: Slik reklamerer Royal Collection Trust for den kongelige spriten. Foto: Royal Collection Trust / Reuters/ NTB Scanpix
ROJAL GIN: Slik reklamerer Royal Collection Trust for den kongelige spriten. Foto: Royal Collection Trust / Reuters/ NTB Scanpix Vis mer

Den nylanserte ginen vil også bli servert på offisielle arrangementer på slottet framover, ifølge uttalelsen fra Royal Collection Trust.

Pengene skal gå til The Royal Collection Trust, en veldedighetsorganisasjon som jobber med å ta vare på de kongelige samlingene, for det meste bestående av kunst. Organisasjonen ble grunnlagt av dronning Elizabeth i 1987.

MEKTIG SKÅL: Dronning Elizabeth skåler med Kinas president Xi Jinping under en bankett på Buckingham Palace i 2015. Foto: NTB scanpix
MEKTIG SKÅL: Dronning Elizabeth skåler med Kinas president Xi Jinping under en bankett på Buckingham Palace i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er kanskje ikke så rart at valget falt akkurat på gin. Britenes dronning er kjent for å nyte den erkebritiske drikken hver dag. Det avslørte 94-åringens kusine Margaret Rhodes for noen år tilbake, ifølge Independent.

Ved lunsjtider blir dronning Elizabeth alltid servert en gin og Dubonnet med en sitronskive og masse is i glasset. Dronningen unner seg også et glass champagne ved leggetid.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samler flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer

Stinkende utfordring

Dårlige økonomiske utsikter er imidlertid ikke den eneste utfordringen dronning Elizabeth har hatt i løpet av coronakrisen. I slutten av juni oppsto det nemlig et noe pussig problem på monarkens skotske sommersted Balmoral: Folk gjorde fra seg på bakken.

Balmorals offentlige toaletter er stengt som følge av coronapandemien, noe som førte til at enkelte briter tydde til alternative løsninger når de skulle gjøre sitt fornødne.

Ansatte ved Balmoral klaget på at det fløt over av avføring og våtservietter på den kongelige eiendommen, og tok til Twitter for å oppfordre folk til å ikke bruke dronningens hage som et utendørstoalett.

TIRAMISU: Radio-profil og Camp Kulinaris-deltaker Michael Andreassen er tørrlagt alkoholiker. Det tenkte ikke Erlend Elias på da han lagde dessert. Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

- Skuffende å se så mange våtservietter på eiendommen i dag. Ved siden av stier og monumenter. Vær så snill å husk på at det ikke finnes noen åpne offentlige toaletter i mils omkrets for tiden, skrev Balmoral Castle.

Balmoral Castle kom også med et forslag til hva man kunne gjøre dersom man ikke så noen andre muligheter enn å sette seg ned på huk i det fri.

- Hvis du må tisse, vær så snill å gjør det minst 30 meter fra innsjøer og bekker. Hvis du må gjøre fra deg, gjør det så langt unna bygninger, stier, vannløp og gårdsdyr som bare mulig. Begrav avføringen i et hull, var Balmoral Castles anbefaling.

FØRSTE DATE: Ole Johannes er en av daterne i TV Norges program "Første Date". Nå avslører han hvordan det egentlig er i programmet. Vis mer

LES OGSÅ: - Vil koste 47 millioner kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer