Dronning Elizabeth:

Går nye veier for å tjene penger

Tyr til alternative løsninger for å dekke opp for tapte inntekter under coronakrisen.

TENKER NYTT: Britenes monark lanserte denne uken en eksklusiv flaske sprit - med ingredienser fra dronningens egen hage på Buckingham Palace. Her er hun avbildet sammen med hertuginne Kate i 2012. Foto: REX/ NTB Scanpix
TENKER NYTT: Britenes monark lanserte denne uken en eksklusiv flaske sprit - med ingredienser fra dronningens egen hage på Buckingham Palace. Her er hun avbildet sammen med hertuginne Kate i 2012. Foto: REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britenes dronning Elizabeth (94) har siden midten av mars for det meste oppholdt seg på Windsor Castle utenfor London på grunn av coronaviruset - i isolasjon sammen med ektemannen prins Philip (99).

Det britiske kongehuset har i likhet med mange andre bedrifter og enkeltpersoner tapt store summer på coronakrisen - og nå tyr dronningen til alternative løsninger for å dekke opp for tapte inntekter fra besøkende på Buckingham Palace.

Det kommer hvert år om lag 15 millioner besøkende til det berømte slottet i London, og mangelen på besøkende turister fører denne sommeren naturligvis til at inntektene stuper.

Derfor skal dronning Elizabeth nå begynne å selge gin for å demme opp for tapet. Denne uka lanserte Royal Collection Trust et begrenset antall flasker med tørr gin, opplyser de i en uttalelse.

Rojale ingredienser

Den rojale ginen er allerede tilgjengelig for kjøp på internett, under navnet «Buckingham Palace Gin». Prislappen er 40 britiske pund for ei flaske på 70 cl - noe som tilsvarer om lag 470 norske kroner.

Spriten inneholder til og med laurbær- og morbærblader fra dronningens egen hage utenfor Buckingham Palace.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.