Prins William og prins Harry:

- Går mot gjenforening

Ifølge The Sun skal Harry og William møtes til sommeren.

LENGE SIDEN: Det har gått lang tid siden vi sist gang så denne gjengen samlet. Nå kan ting imidlertid tyde på at det går mot en kongelig gjenforening mellom prinsebrødrene. Foto: Joe Giddens / Pa Photos / NTB
LENGE SIDEN: Det har gått lang tid siden vi sist gang så denne gjengen samlet. Nå kan ting imidlertid tyde på at det går mot en kongelig gjenforening mellom prinsebrødrene. Foto: Joe Giddens / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

I det etter hvert svært mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey (67) beskrev prins Harry (36) en kjølig relasjon med storebror prins William (38).

«Distanse» var ordet 36-åringen brukte da han ble spurt om forholdet til broren, noe som tyder på at de to en gang så nære brødrene har hatt lite kontakt den siste tiden.

Brødrene har ikke sett hverandre på godt over et år, og skal angivelig ha hatt en heller mislykket telefonsamtale sammen etter det omstridte intervjuet i begynnelsen av mars.

Nå er det imidlertid flere ting som tyder på at prinsebrødrene snart vil bli gjenforent. William og Harry har endelig kommet til enighet om avdukingen av en statue av deres avdøde mor prinsesse Diana, skriver The Sun.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

- Går mot gjenforening

Arbeidet med skulpturen har vært kjent en stund allerede, og ifølge The Sun er det ventet at begge brødrene vil delta på avdukingen på Kensington Palace 1. juli. Da skulle den berømte prinsessen ha fylt 60 år.

Det vil i så fall bli første gang de møtes siden Meghan og Harry offisielt trakk seg tilbake fra den britiske kongefamilien våren 2020.

Statuen er det skulptøren Ian Rank-Broadley som står bak.

- Avtalen er underskrevet av William og Harry, det er alt jeg vet, sier en kilde tett på designeren til The Sun.

1993: Prinsesse Diana med Harry og William i 1993. Foto: Cassidy And Leigh / REX / NTB
1993: Prinsesse Diana med Harry og William i 1993. Foto: Cassidy And Leigh / REX / NTB Vis mer

Diana døde bare 36 år gammel i en tragisk bilulykke i 1997. I ettertid har begge sønnene uttalt seg om det enorme savnet etter moren og hvordan de har stått støtt sammen siden hendelsen. Det er kanskje derfor ikke så rart hvis det er nettopp Diana som skal føre dem sammen igjen.

- Det største håp om forsoning ligger i deres mors minne, sa den kongelige forfatteren Anna Pasternak til Fox News i slutten av mars.

Hun la til:

- Det er dette som vil forene dem den dag i dag. Jeg tror de vil sette sine forskjeller til side for henne (prinsesse Diana journ.anm.). Og jeg tror det er en mulighet for at vi blir vitne til det ved avdukingen.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser. Video: CBS/ITV Vis mer

- Står igjen alene

Prins William og Harry har som nevnt stått fjellstøtt ved siden av hverandre gjennom oppveksten og store deler av sitt voksne liv. At det skulle stå så dårlig til mellom prins Charles' to sønner, kom nok overraskende på mange - men ikke for Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Vagle har tidligere forklart at det sies at konflikten mellom brødrene startet da William spurte lillebroren om han ikke var litt for rask på avtrekkeren med å gifte seg med hertuginne Meghan i 2018.

- Det skjedde i hvert fall noe etter at Harry fant sin livsledsager. Ryktene vil også ha det til at William er skuffet over at Harry stakk fra alt av plikter, mens han står igjen «alene» med alt, sa kongehuseksperten.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

- Holder på å sprekke

Mens prins Harry har langet ut mot storebroren i offentligheten, har prins William vært tilbakeholden med å uttale seg. 38-åringen har dog tilbakevist at familien er rasistisk, og samtidig avslørt at han skulle snakke med lillebroren.

Nylig ble det imidlertid kjent at William angivelig sliter med å holde seg taus om avsløringene som kom frem i intervjuet.

- Dronningen insisterer på at de kongelige håndterer dette privat. Dronningen mener at å svare bare vil helle bensin på bålet og gjøre situasjonen verre, sa en kilde til US Magazine.

Prins William skulle imidlertid heller ønsket at han kunne forsvare kongefamilien ved å snakke offentlig.

BEKYMRET: Oprah Winfreys intervju med Meghan og prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- William sliter med å holde tilbake. Han vil gjerne få sin side av saken ut i offentligheten.

Kilden hevdet videre at William i bunn og grunn ønsker å dele sin side av historien for å beskytte kona, hertuginne Kate (39), mot anklagene fra hertuginne Meghan om at hun fikk henne til å gråte.

LES OGSÅ: Venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer