Prins Harry:

Går hardt ut mot Harry: - Så trist

Mener prinsen går imot familien ved å samarbeide med Netflix.

STERK KRITIKK: Prins Harry kritiseres for samarbeid. Foto: Henry Nicholls/Reuters/NTB
STERK KRITIKK: Prins Harry kritiseres for samarbeid. Foto: Henry Nicholls/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) stått i flere kritikkstormer. Blant annet skapte de overskrifter etter det mye omtalte Oprah-intervjuet i fjor, der paret gikk ut mot den britiske kongefamilien.

Nå får prinsen nok en gang refs for å gå imot familien sin.

«Så trist»

Prins Harry og hertuginne Meghan skal ha fått betalt flere hundre millioner kroner fra Netflix som lager en dokumentarserie om deres liv, skriver Svensk Damtidning.

Samtidig er den femte sesongen av «The Crown», som handler om livet til dronning Elizabeth II og hennes regjeringstid, like rundt hjørnet. Netflix-serien har tidligere høstet kritikk for å ikke gjøre det klart overfor seerne at serien er fiksjon.

Nå kritiserer Daily Mails kommentator, Sarah Vine, prinsen for å ta i mot penger fra streamingtjenesten som «utnytter familien hans» kort tid etter bestemorens bortgang.

«Harry har aldri skjult at han hater de han mener forfulgte moren til hennes død. Så trist at han skal havne på lønningslisten til de som gjør livet hennes og resten av kongefamiliens smerte, til underholdning», skriver hun i Daily Mail.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Strobritannias statsminister Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Vine mener det er dypt respektløst av Netflix å publisere «The Crown», men at man ikke nødvendigvis kan klandre dem for å gjøre jobben sin. Prins Harry derimot, går hun hardt ut mot.

«Dette er hans såkalte kjære, hans familie, hans far og bestemor, som blir utnyttet. Du hadde kanskje trodd at han i det minste ikke ville ha noe med gjerningsmennene å gjøre, og muligens snakke mot dem».

Netflix snur

Forrige uke kastet skuespillerlegende Judi Dench (87) seg inn i debatten. Hun kalte serien for «grusom urettferdig» på grunn av hvordan kongefamilien fremstilles. Det gjorde hun i et innlegg i The Times.

Hun mener at det er på høy tid at Netflix advarer seerne om at ikke alt i serien er ekte.

FØRSTE TALE: Klokken 19.00 fredag 9. september talte Kong Charles for første gang som konge. Det skjedde bare ett døgn etter at nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Video: Reuters Vis mer

Tidligere har en talsperson for «The Crown» uttalt at de ikke vil advare seerne om at flere scener er fiksjon, ifølge BBC.

BBC skriver at Netflix har lagt på en advarsel på traileren av sesong fem av «The Crown».

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer