Det norske kronprinsparet:

Går glipp av den store dagen

Skuffelsene står i kø når prins Christian av Danmark konfirmeres 15. mai.

KOMMER IKKE: Det norske kongehuset deltar ikke i prins Christians konfirmasjon i Danmark neste uke. Foto: Tore Meek / NTB Foto: Berit Roald / NTB
KOMMER IKKE: Det norske kongehuset deltar ikke i prins Christians konfirmasjon i Danmark neste uke. Foto: Tore Meek / NTB Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Lørdag 15. mai blir prins Christian (15) av Danmark konfirmert i Fredensborg slottskirke. Konfirmasjonsdagen til kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Marys (49) eldste sønn blir dog kraftig nedtonet på grunn av pandemien.

Normalt ville gjester fra en rekke kongehus i utlandet ha deltatt i feiringen, men slik blir det ikke. Verken det norske eller svenske kongehuset vil være representert i konfirmasjonen.

Kronprins Haakon (47) og kronprinsesse Mette-Marit (47) var faddere i prins Christians dåp i januar 2006, og derfor selvskrevne gjester på den store dagen. De blir imidlertid ikke å se i Danmark, bekrefter slottets assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen til danske Se og Hør.

FADDERE: Både det norske og svenske kongehuset deltok i prins Christians dåp, men blir ikke å se når han skal konfirmeres neste uke. Foto: Sven Nackstrand / AFP / NTB
FADDERE: Både det norske og svenske kongehuset deltok i prins Christians dåp, men blir ikke å se når han skal konfirmeres neste uke. Foto: Sven Nackstrand / AFP / NTB Vis mer

- Jeg kan opplyse om at ingen fra den norske kongefamilie vil være til stede ved Hans Kongelige Høyhet prins Christians konfirmasjon, sier han til bladet.

Heller ikke Sveriges kronprinsesse Victoria (43) kommer i danskeprinsens konfirmasjon. Hun er også tronarvingens fadder, men går glipp dagen på grunn av reiserestriksjonene.

- Kronprinsesse Victoria ville gjerne ha deltatt i prins Christians konfirmasjon. Men på grunn av pandemien har hennes kongelige høyhet dessverre ikke mulighet til å være til stede ved sitt fadderbarns konfirmasjon, opplyser Johan Tegel ved det svenske hoffet.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

25 gjester

Danske coronaanbefalinger gjør at maksimalt 25 gjester kan delta i prins Christians konfirmasjon neste uke. Gjestelista har ikke blitt sluppet enda, men det er forventet at den begrenser seg til nære venner og familie.

Prinsen skulle etter planen ha konfirmert seg i fjor, men det satte pandemien en stopper for.

Det er ingen tvil om at Danmarks kommende monark begynner å vokse til. I april ble det kjent at han skal flytte hjemmefra til høsten, og begynne på kostskolen Herlufsholm Gymnasium i Næstved. Her skal han bo sammen med andre elever på skolen.

Ifølge danske BT koster et slikt skoleår 157 000 danske kroner.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har fortalt at prinsen i alle år har gått på offentlig skole - fram til nå.

OVERRASKER: Kronprinsesse Mette-Marit gjestet P3-programmet «The Kåss Furuseths» på Valentinsdagen. Da ble hun overrasket med dette spørsmålet. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

- Skolen han skal begynne på er den samme som hans fetter prins Nikolai (sønn av prins Joachim journ.anm.) gikk på, sa hun i april, og fortsatte:

- Skolen har rykte på seg for å være snobbete og et valg for overklassen. Det henger selvsagt sammen med at det er en kostbar affære å være elev der.

LES OGSÅ: Deler bursdagsbilder av prins Henrik (12) av Danmark

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer