ARTIST: I november debuterte grevinne Alexandra (54) som popartist og ga ut en sang hvor pengene skulle gå til veldedige formål. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: NTB Scanpix
ARTIST: I november debuterte grevinne Alexandra (54) som popartist og ga ut en sang hvor pengene skulle gå til veldedige formål. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Grevinne Alexandra:

Ga ut låt for Afrika - fikk inn skrekksum

Ting gikk neppe helt som planlagt da grevinnen slapp poplåt.

Grevinne Alexandra (54) er kjent for å ha mange jern i ilden. Etter at hun ble skilt fra prins Joachim (49) i 2005, har hun vært en kontoversiell figur i dansk presse og sørget for en rekke store overskrifter og forsider, til tross for at hun ikke lenger er en del av den danske kongefamilien.

Siden den svært omtalte kongelige skilsmissen har hun blant annet gitt ut en bok, og i november i fjor kom også nyheten om at grevinnnen skulle debutere som popartist, noe som overrasket mange.

Låta 54-åringen slapp i fjor fikk navnet «Wash Me Away», og hensikten med utgivelsen var å donere pengene låta inntjente til veldedige formål gjennom den svenske organisasjonen Star For Life.

Har tjent 2220 kroner

Nå viser det seg imidlertid at grevinnens poplåt ikke har slått helt an hos publikum. I følge Extra Bladet har låta blitt spilt av omtrent 74 000 ganger på Spotify siden utgivelsen 2. november 2018.

Grevinnen får tre øre per avspilling på Spotify, noe som betyr at «Wash Me Away» har inntjent rundt 2220 danske kroner - som 54-åringen altså har planer om å donere til fattige og vanskeligstilte barn sør i Afrika.

- Vi pleier å bruke som tommelfingerregel at man får tre øre per stream på Spotify. De fordeles deretter mellom komponisten, plateselskapet og kunstneren, sier Mikael Højris, faglig konsulent i Dansk Musikerforbund, til Extra Bladet.

Grevinna Alexandras tidligere privatsekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, opplyser til den danske avisen at alle utgifter knyttet til sangen er dekket, men at de har jobbet gratis med prosjektet.

LYKKELIGE TIDER: Prins Joachim og prinsesse Alexandra avbildet i Oslo i 2001, i forbindelse med bryllupet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
LYKKELIGE TIDER: Prins Joachim og prinsesse Alexandra avbildet i Oslo i 2001, i forbindelse med bryllupet mellom kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Vis mer

- Vil prøve noe nytt

Grevinne Alexandra har de senere årene blitt kjent for sine mange artige påfunn, og det var nok flere som rynket på nesen da hun i fjor kunngjorde at hun skulle bli popartist.

- Jeg er på et sted i livet der jeg gjerne vil ut og prøve noe nytt. Derfor har jeg også satt i gang noen ting som har gjort det mulig for meg å frigi meg selv fra malen jeg har levd etter, sa hun om låtutgivelsen til nyhetsbyrået Ritzau ifølge BT i november, og fortsatte:

- Jeg innbiller meg ikke at jeg er en profesjonell sanger. Tvert imot, jeg har dyrket noe jeg synes er gøy. Hvis jeg kan spre litt glede og hjelpe andre ved å synge, så hvorfor ikke.

Låta, som grevinnen hadde valgt å holde hemmelig for venner og familie frem til utgivelsen, fikk mye negativ oppmerksomhet da den kom ut. Hun har også hatt en minikonsert hvor hun fremførte sangen.

- Min største frykt er å stå der oppe og glemme teksten, men det gjorde jeg ikke, sa hun til danske Se og Hør etter minikonserten ifjor.

- Et dårlig ekteskap

Selv om det ser ut til at grevinnens poplåt ikke slår helt an, har hun hatt flere andre prosjekter gående den siste tiden. I fjor klarte hun å skape overskrifter da hun ga ut en bok hvor hun blant annet åpnet opp om skilsmissen fra prins Joachim.

Ved skilsmissen skiftet hun tittel fra prinsesse til grevinne, og har i senere tid sagt fra seg apanasjen på tre millioner kroner.

NYE VEIER: Grevinne Alexandra har vært aktuell med både bok og ny låt. Her poserer hun stolt med yngstesønnen, prins Felix. Foto: NTB scanpix
NYE VEIER: Grevinne Alexandra har vært aktuell med både bok og ny låt. Her poserer hun stolt med yngstesønnen, prins Felix. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et større intervju med Alt.dk i fjor, fortalte 54-åringen om ekteskapet som raknet og om forholdet til prins Joachim i dag.

- En lykkelig skilsmisse er langt bedre enn et dårlig ekteskap. Når jeg ikke kunne få et lykkelig ekteskap, fikk jeg det som er nest best, og det er en lykkelig skilsmisse, sa grevinnen den gang.

Alexandra understreket også at det tidligere ekteparet i dag har et vennskapelig forhold. Ikke fordi de må, men fordi det har falt seg naturlig. Sammen har de barna prins Nikolai (19) og prins Felix (16).

Gode venner etter bruddet

- Joachim og jeg er virkelig, virkelig gode venner. Vi støtter hverandre, og vi samarbeider godt om våre to vidunderlige barn. (...) Men vi er ikke gode venner fordi vi MÅ være det for barnas skyld. Det er bare blitt sånn. Jeg tror ikke at man kan si til hverandre at man må være venner, fordi man har to barn sammen. Så enkelt er det ikke.

Nyheten om at danske prins Joachim og hans første kone, prinsesse Alexandra, skulle skilles, sendte sjokkbølger gjennom Danmark i 2004.

Det hadde da gått 160 år siden det danske kongehuset sist sto overfor et ekteskapsbrudd. Den kongelige skandalen ble spesielt tydelig ved at dronningen innledet kunngjøringen av skilsmissen med en beklagelse.

LES OGSÅ: Slik er Europas unge tronarvinger

Søkte hjelp hos stamme i Peru etter ekteskapsbruddet

Søkte hjelp hos stamme i Peru etter ekteskapsbruddet

- Det fineste han har gjort, er å slå opp med meg

- Det fineste han har gjort, er å slå opp med meg

- Hun synes det var både morsomt og grusomt

- Hun synes det var både morsomt og grusomt

- Han synes det er vanskelig å se på

- Han synes det er vanskelig å se på

- Jeg har ikke fortjent dette

- Jeg har ikke fortjent dette

Transkjønnede Indya stjal showet i dristig kjole

Transkjønnede Indya stjal showet i dristig kjole

Viser frem babyen for første gang

Viser frem babyen for første gang

Avsluttet bisettelsen med pølsefest

Avsluttet bisettelsen med pølsefest

Røper detaljer om sønnen for første gang

Røper detaljer om sønnen for første gang

Derfor bruker hun «alltid» solbriller

Derfor bruker hun «alltid» solbriller

Østfolding vant vanvittige 89 millioner!

Østfolding vant vanvittige 89 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255