Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Ga opp livet for den familien

Detaljer fra den nye avslørende boka om prins Harry og hertuginne Meghan er blitt delt.

AVSLØRER: Den nye boka «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family» røper ifølge internasjonale medier hvordan den siste tida var for Harry og Meghan før de trakk seg tilbake. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER: Den nye boka «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family» røper ifølge internasjonale medier hvordan den siste tida var for Harry og Meghan før de trakk seg tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste sju månedene har det ikke akkurat vært stille rundt prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38). Helt siden de slapp bomba om å legge sine kongelige plikter på hylla, har de tilsynelatende skapt flere overskrifter enn noen gang.

Og denne helga gjør de det igjen.

Det er riktignok ikke hertugparet selv som står for overskriftene i verdenspressen, men boka «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family», som slippes i august.

Fredag kveld publiserte The Times et utdrag av boka, skrevet av hoffreporter Omid Scobie og Elles kongehusekspert Carolyn Durand.

DEN GANG DA: Prins Harry og Meghan Markle, som hun het, da de delte den gledelige nyheten om at de hadde forlovet seg. Lite visste trolig paret hva de hadde i vente. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Prins Harry og Meghan Markle, som hun het, da de delte den gledelige nyheten om at de hadde forlovet seg. Lite visste trolig paret hva de hadde i vente. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ga opp livet

Boka tar for seg hvor hardt den tidligere «Suits»-stjernen forsøkte å passe inn i en av verdens mest offentlige, og ikke minst konservative, familier.

I den nye boka blir det også hevdet at Meghan og Harrys internasjonale popularitet var grobunn for det iskalde forholdet til resten av kongefamilien, som fryktet parets overskyggende status.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Enkelte i hoffet skal ha jobbet mot hertugparet i håp om å redusere deres popularitet, og har ifølge forfatterne blitt omtalt som «slanger» av flere i parets omgangskrets.

«I takt med at populariteten deres vokste, hadde Harry og Meghan vanskeligheter med å forstå hvorfor så få på slottet sto opp for dem», heter det i boka, hvor det også står at prinsen og kona bare stolte på et fåtall på slottet.

Forfatterne bak boka skriver at de har vært i kontakt med flere av Harry og Meghans nærmeste venner. Da paret tidligere i år valgte å trekke seg helt tilbake fra sine kongelige plikter, skal Meghan ha vært opprørt over hvordan det hele endte.

«Jeg ga opp hele livet mitt for denne familien. Jeg var villig til å gjøre alt som krevdes av meg, men her er vi. Det er veldig trist», skal hun ha sagt ifølge boka.

Forholdet mellom Meghan og prins Williams kone, hertuginne Kate, er også blant det som omtales i «Finding Freedom». Da de to hertugparene begge deltok på et arrangement i mars, skal Kate ha vært iskald.

«Selv om Meghan forsøkte å få øyekontakt med Kate, anerkjente hertuginnen henne knapt», står det.

Boka i sin helhet er forventet utgitt 11. august.

Søksmål

Detaljene fra boka kommer bare et døgn etter at det ble kjent at paret går til søksmål fordi det skal ha blitt tatt bilder av sønnen i deres egen hage i Los Angeles, melder The Hollywood Reporter.

Ifølge søksmålet, som ble sendt inn til domstolen i Los Angeles av advokaten Michael Kump, har de opplevd «flere inntrengninger i privatlivet til et 14 måneder gammelt barn i hans eget hjem».

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Paret trakk seg tilbake fra livet som kongelige og reiste til en liten by i Canada. Ifølge søksmålet publiserte så den britiske avisa Daily Mail det nøyaktige stedet de befant seg. Dermed dukket paparazziene opp, og de følte seg nødt til å flytte igjen.

Denne gangen flyttet de til et avstengt privat nabolag i Los Angeles. Igjen publiserte Daily Mail adressen deres. Og igjen dukket paparazziene opp. Denne gangen skal de ha brukt droner og helikoptre.

- Noen paparazzier og medier har fløyet droner bare seks meter over huset så ofte som tre ganger daglig for å få bilder av paret og deres unge sønn i deres private hjem. Andre har fløyet i helikoptre over hagen så tidlig som 5.30 og så sent som klokka 19. Dette har vekket opp naboer og sønnen, dag etter dag. Andre har også klippet hull i sikkerhetsgjerdet for å kikke gjennom det, heter det i søksmålet.

- Vanskelig tid

At presset rundt Harry og ikke minst kona hans har vært heftig de siste åra, er ingen hemmelighet. Trolig toppet det seg da paret ventet sønnen Archie, noe Meghan tidligere har beskrevet som utfordrende.

I dokumentaren «Harry og Meghan: An African Journey» fortalte en tydelig preget Meghan om hvordan tida etter at hun giftet seg inn i en av verdens mest offentlige familier, har vært.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Alle kvinner, spesielt når de er gravide, er ofte sårbare. Så det har vært utrolig utfordrende. Når du har et nyfødt barn, spesielt som kvinne, så er det mye å ta innover seg, sa den tidligere skuespilleren, før hun takket journalisten for at han spør hvordan hun har det.

38-åringen la ikke skjul på at det har vært vanskelig, også utenfor offentlighetens søkelys.

- Er det innafor å si at du ikke egentlig er ok, at det virkelig har vært vanskelig? spurte journalisten.

- Ja, svarte hertuginnen.

LES OGSÅ: - Ikke den prinsessen alle vil ha

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer