Hertuginne Meghan:

Ga motetips til arbeidsløse kvinner - iført luksusantrekk

- Er hun ikke klar over hvor falsk og nedlatende hun virker?

MOTERIKTIG: Hertuginne Meghan har fått mye skryt for antrekkene sine etter at hun ble sammen med prins Harry. Denne uken hjalp hun til med motetips på et veldedighetsarrangement. Foto: NTB scanpix
MOTERIKTIG: Hertuginne Meghan har fått mye skryt for antrekkene sine etter at hun ble sammen med prins Harry. Denne uken hjalp hun til med motetips på et veldedighetsarrangement. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Medlemmene av den britiske kongefamilien dukker stadig opp med fasjonable antrekk de fleste av oss bare kan drømme om.

Hertuginne Meghan (37) er intet unntak, og denne uken deltok hun på et veldedighetsarrangement der hun hjalp kvinner ved å gi dem motetips.

Ifølge Daily Mail fant arrangementet sted hos veldedighetsorganisasjonen Smart Works, ved St. Charles Hospital i North Kensington.

Refs for rådyrt antrekk

Organisasjonen bistår med passende klær til jobbintervjuer, samt opplæring til arbeidsledige og utsatte kvinner.

Den gravide hertuginnen hadde for anledningen iført seg en kåpe fra designer Oscar de la Renta, en sort kjole fra Hatch, øredobber fra merket Kimai, lekre pumps fra Giovanni Rossi og en veske designet av Victoria Beckham.

LUKSUSANTREKK: Enkelte mener det var lite gjennomtenkt av Meghan å iføre seg et rådyrt antrekk da hun skulle hjelpe arbeidsløse og sårbare kvinner med motetips. Foto: NTB scanpix
LUKSUSANTREKK: Enkelte mener det var lite gjennomtenkt av Meghan å iføre seg et rådyrt antrekk da hun skulle hjelpe arbeidsløse og sårbare kvinner med motetips. Foto: NTB scanpix Vis mer

Daily Mail påpeker at Meghans luksusantrekk hadde en samlet prislapp på omtrent 5200 pund, eller cirka 57 000 kroner. Og flere av avisens lesere skriver i kommentarfeltet at det er taktløs og usmakelig å ikle seg et så kostbart antrekk ved denne anledningen.

- Så hun deler ut råd til fattige folk mens hun er iført klær og tilbehør verdt tusenvis, mens hun holder rundt den magen. Har hun ikke rådgivere? Er hun ikke klar over hvor falsk og nedlatende oppførselen hennes virker? lurer en av leserne.

FASJONABEL: Hertuginne Meghan hadde kledd seg opp i et klassisk, men kostbart antrekk for anledningen. Foto: NTB scanpix
FASJONABEL: Hertuginne Meghan hadde kledd seg opp i et klassisk, men kostbart antrekk for anledningen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hemmelige besøk

Ifølge tabloidavisen skal hertuginne Meghan ha besøkt Smart Works opptil flere ganger i løpet av det siste året, og jobbet sammen med noen av kvinnene som har benyttet seg av støtten fra veldedighetsorganisasjonen.

Denne uken kunngjorde Kensington Palace at Meghan er utnevnt som organisasjonens høye beskytter.

GLEDE: Hertuginne Meghan så ut til å storkose seg med å hjelpe til med veldedighetsarbeidet til Smart Works, her er hun avbildet sammen med Patty Wardall. Foto: NTB scanpix
GLEDE: Hertuginne Meghan så ut til å storkose seg med å hjelpe til med veldedighetsarbeidet til Smart Works, her er hun avbildet sammen med Patty Wardall. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg er så glad for å være her. Som dere vet har jeg gått stille i dørene i nesten ett år. Nå er det deilig å kunne gjøre det offentlig og virkelig snakke om arbeidet dere gjør, fortalte Meghan til en håndfull personer på arrangementet, ifølge Daily Mail.

En av de heldige utvalgte som fikk muligheten til å få motetips fra hertuginnen var Patsy Wardall (55). Hun skal også ha fått seg en jobb på flyplassen Gatwick i London med hjelp fra Smart Works.

FIKK MOTETIPS: Patsy Wardall var en av de heldige utvalgte som fikk plukket ut antrekk av Meghan. Foto: NTB scanpix
FIKK MOTETIPS: Patsy Wardall var en av de heldige utvalgte som fikk plukket ut antrekk av Meghan. Foto: NTB scanpix Vis mer

Megan skal ha hjulpet 55-åringen med å velge et antrekk. Patsy fikk tildelt en beige cape, en rød kjole med mønster og en fargerik veske av den moteriktige hertuginnen.

Takknemlig for veldedigheten

Patsy, som er trebarnsmor, sluttet i jobben sin for over ti år siden for å ta vare på sin autistiske datter. Hun kom til Smart Works for å få hjelp da hun bestemte seg for å tre inn i arbeidslivet igjen.

Den nye jobben på flyplassen Gatwick har virkelig hjulpet trebarnsmoren, og hun er svært takknemlig overfor Smart Works.

- Jeg er så glad, og jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Jeg vil være ærlig og si at Smart Works lærte meg å kle meg, og det er på grunn av dem at jeg fikk selvtillit nok til å gå på jobbintervjuet, fortalte Patsy, ifølge tabloidavisen.

KONGELIG MØTE: Patsy avbildet i samtale med Meghan. Foto: NTB scanpix
KONGELIG MØTE: Patsy avbildet i samtale med Meghan. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kvinnene som kommer til veldedighetsorganisasjonen for å få hjelp, får alle beholde klærne de får tildelt, og klærne skal visstnok være av høy kvalitet fra merker som Burberry, Whistles og Evans & Hobbs.

Etter at hertuginne Meghan ankom arrangementet skal hun ha satt seg ned med noen av de ansatte fra organisasjonen.

- Det er ikke bare det å donere klærne dine og se hvor de havner, men virkelig det å være en del av hverandres suksesshistorier som kvinner, fortalte Meghan, ifølge nettstedet.

Hertuginnen røpet for øvrig at hun tidligere har donert en veske til organisasjonen, og at denne ikke falt i smak hos en av Smart Works-klientene hun snakket med.

HJELPER TIL: Den moteriktige hertuginnen velger ut et halskjede sammen med Lady Juliet Hughes-Hallet under besøket hos Smart Works. Foto: NTB scanpix
HJELPER TIL: Den moteriktige hertuginnen velger ut et halskjede sammen med Lady Juliet Hughes-Hallet under besøket hos Smart Works. Foto: NTB scanpix Vis mer

Både de ansatte og kvinnene som benytter seg av tilbudet til Smart Works, er tilsynelatende svært takknemlige overfor Meghans arbeid med organisasjonen.

Frivillighetsarbeider og medgrunnlegger av Smart Works, Lady Juliet Hughes-Hallet, forteller at Meghan er veldig god i jobben hun gjør. Hun skryter av hertuginnens engasjement, og påpeker at alle er stolte av at hun er involvert i organisasjonen.

Ga ut kokebok med brannofre

Dette er ikke første gang hertuginne Meghan hjelper til med veldedighet.

Etter den massive brannen i den 24 etasjers høye bygningen Grenfell Tower i juni i 2017, der over 70 personer omkom i den dramatiske brannen, ble den britiske kongefamilien hyllet for hvordan de støttet folket i den vanskelige tiden.

Spesielt dronning Elizabeth (92) og prins William (36) har fått mye ros for sin støtte til ofrene etter brannen, men også hertuginne Meghan gikk frem som et godt eksempel.

I september avslørte Kensington Palace at 37-åringen skulle gi ut en kokebok sammen med flere av brannofrene.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Kokeboken, «Together: Our Community Cookbook», som ble utgitt i slutten av september, skal ifølge Kensington Palace gå til veldedighet.

Ifølge Vogue skal hertuginnen ha skrevet hele tre sider med forord til kokeboken, der hun blant annet skriver om sitt forhold til matlagning og sin takknemlighet for måltider.

LAGER MAT: Hertuginne Meghan tilbragte en hel dag sammen med brannofrene der de laget flere oppskrifter fra boken. Foto: NTB Scanpix
LAGER MAT: Hertuginne Meghan tilbragte en hel dag sammen med brannofrene der de laget flere oppskrifter fra boken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I boken deler også hertuginnen oppskrifter som har betydd mye for henne gjennom oppveksten, som blant annet svarte bønner og maisbrød. Hun deler også oppskriften til sin favorittrett, avokadodipp.

Ifølge Vogue skal alle oppskriftene i boken være personlige for kvinnene som var ofre for brannen. I forkant av bokslippet stilte også hertuginne Meghan opp sammen med dem på deres kjøkken for å lage flere av matrettene de nå skal dele med resten av verden.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: - Det er så mye offentligheten ikke vet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer