Prins Joachim:

Ga intervju like før innleggelsen

Prins Joachim møtte fransk presse samme dag han fikk blodpropp i hjernen.

MØTTE PRESSEN: Bare kort tid før han ble lagt inn på sykehus med blodpropp i hjernen møtte prins Joachim fransk presse. Foto: NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Bare kort tid før han ble lagt inn på sykehus med blodpropp i hjernen møtte prins Joachim fransk presse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag kveld ble det kjent at dronning Margrethe av Danmarks yngste sønn, prins Joachim (51), var innlagt på sykehus på grunn av blodpropp i hjernen.

Søndag ettermiddag skrev danske Ekstra Bladet at prinsen ga et intervju med den franske avisa La Depeche bare to timer før. Ifølge avisa ble de franske journalistene tatt imot med smil av prinsen og kona, prinsesse Marie (44), som lot seg intervjue i 45 minutter.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Ferieplaner

Det skal ikke ha vært noe under intervjuet som tydet på at prinsen ville bli lagt inn bare få timer seinere.

- Dette er den vakreste balkongen i Frankrike. Å kunne nyte det er et av mine privilegium. Det er vanskelig å klare seg uten, skal prinsen ha sagt ifølge den danske avisa.

- Min første utenlandsreise var til Lot. Min far ble født her. Jeg kommer nesten hvert år, spesielt om sommeren. Det er en eiendom som ligger hjertet mitt nær, for jeg har hatt fantastiske øyeblikk med familien her, og det har alltid vært med denne fantastiske utsikten, fortsatte Joachim.

De kommende dagene hadde prinseparet og familien planer om å besøke Toulouse med en dag ved Cité de l'Espace. De hadde også planlagt å besøke kunstmuseet Toulouse-Lautrec og katedralen Albi.

Deretter var planen å ta turen til Paris.

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, har etter prinsens innleggelse sendt en hilsen til ham med ønske om god bedring.

«Mine varmeste tanker til Hennes Majestet Dronningen, prinsesse Marie, alle fire barn og resten av den kongelige familien i denne vanskelige tida», skrev hun videre.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

- Håper det går bra

Da det lørdag ble kjent at prinsen hadde gjennomgått en operasjon umiddelbart etter at han ble innlagt på universitetssykehuset i Toulouse, opplyste kongehuset at tilstanden til prinsen er stabil og at prinsesse Marie er hos ham.

- Vi må håpe at det går bra, og at det er noe de har kontroll på, sa Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Videre fortalte hun at prins Joachim har tenkt å bo i Frankrike i noen år til med sin franske kone, og deres to felles barn. Vagle påpekte at prinsen har et sterkt forhold til Frankrike.

- Han har tatt utdanning det siste året, og skal jobbe der framover. De var så vidt innom Danmark en måned da coronasituasjonen var som mest utrygg, men de dro tilbake for noen uker siden, og han har gjort seg klar for den nye jobben sin.

LES OGSÅ: - Det er så vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer