Prins Philip:

Ga fra seg førerkortet. Nå er prinsen tilbake bak rattet

Ble observert i påsken.

KJØRER IGJEN: Etter å ha gitt fra seg førerkortet skal prins Philip igjen ha blitt observert bak rattet. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
KJØRER IGJEN: Etter å ha gitt fra seg førerkortet skal prins Philip igjen ha blitt observert bak rattet. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I begynnelsen av februar valgte prins Philip (97) å gi fra seg førerkortet sitt etter å ha vært innblandet i en bilulykke måneden før. Den 97 år gamle prinsen skal ifølge en uttalelse fra Buckingham Palace ha tatt avgjørelsen selv, men nå kan det se ut til at han muligens angrer litt.

Ifølge den britiske tabloidavisen Daily Mail skal han nemlig nå være tilbake bak rattet. Avisen skriver riktignok at prinsen «bare» har blitt observert kjørende i Range Roveren sin på privat eiendom ved Windsor slott.

Prinsen skal ha kjørt til St George's Chapel på skjærtorsdag, samme sted som prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) giftet seg i mai.

97-åringen er altså tilbake bak rattet kommer bare drøye to måneder etter at han ga slipp på sin tid som bilfører.

«Etter en omhyggelig vurdering har hertugen av Edinburgh tatt avgjørelsen om å frivillig levere inn sertifikatet sitt.», het det i kunngjøringen fra Buckingham Palace.

FÅR SKYSS: Dronningen og prins Philip blir ofte kjørt rundt. Likevel skal prinsen nå ha tatt føringen igjen. Foto: NTB Scanpix
FÅR SKYSS: Dronningen og prins Philip blir ofte kjørt rundt. Likevel skal prinsen nå ha tatt føringen igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
DRAMATIKK: Slik så det ut etter at prinsen hadde vært i bilulykke. Foto: NTB Scanpix
DRAMATIKK: Slik så det ut etter at prinsen hadde vært i bilulykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Beklaget seg

Det var torsdag 17. januar at lokalt politi rykket ut til kollisjonen som fant sted i nærheten av dronning Elizabeths (92) gods i Sandringham i Norfolk. Prins Philips bil havnet på siden i grøfta, etter at han krasjet inn i en annen bil. To personer ble lettere skadd - en av dem, Emma Fairweather, brakk håndleddet.

I ettertid uttyrkket hun stor skuffelse over at prinsen ikke tok kontakt med henne og beklaget etter ulykken. Ti dager senere tok han imidlertid motet til seg, og i et åpent brev til Fairweather skrev han hvor lei seg han er, ifølge Sky News.

«Jeg vil gjerne at du skal vite hvor lei meg jeg er for min del av ulykken på Babingley-veien. Jeg har kjørt over det krysset uttallige ganger og jeg vet hvor stor trafikk det er der. Det var sterk sol rundt klokken tre den dagen, og solen sto lavt», het det blant annet i brevet fra prins Philip.

«Med andre ord skinte solen lavt over hovedveien. Under normale forhold ville jeg ikke hatt problemer med å se trafikken som kom fra Dersingham, og jeg er veldig lei meg for konsekvensene», skrev han videre.

Prins Philip påpekte at han er rystet over ulykken, men lettet over at ingen ble alvorlig skadet.

«Da en stor mengde mennesker samlet seg på stedet ble jeg rådet til å returnere til Sandringham av en lokal politimann. Jeg har siden ulykken fått vite at du har en brukket arm. Jeg er veldig lei meg for skaden», skrev prinsen, og la til at han ønsket kvinnen god bedring.

MEGHAN OG HARRY: Se de første glimtene av brudekjolen til Meghan Markle. Video: AP Vis mer

LES OGSÅ: Slående lik pappa på nytt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer