Kronprinsesse Mary

Ga bort favoritt til Ingrid

Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en helt spesiell gave fra det danske kronprinsparet.

FIKK GLITRENDE GAVE: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk flere smykkegaver til 18-årsdagen, og det danske kronprinsparet gikk for dansk design til den store dagen. Foto: Det kongelige hoff / NTB
FIKK GLITRENDE GAVE: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk flere smykkegaver til 18-årsdagen, og det danske kronprinsparet gikk for dansk design til den store dagen. Foto: Det kongelige hoff / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2015 har kongehuset hatt et eget gaveregister, hvor alle gaver som mottas registreres. Gaver til en anslått verdi av mer enn 1 000 kroner publiseres også kvartalsvis på kongehuset.no.

På listen for 2022 er mange av de oppførte gavene gitt til prinsesse Ingrid Alexandra (19). Hun ble som kjent myndig i fjor, og fikk naturligvis mye i den anledning.

Blant annet viser listen oss at hun fikk eksklusive øreringer med briljantslipte diamanter fra Dulong fra kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (51).

Den danske kronprinsen er fadder for Ingrid Alexandra, og både han og kona er gode familievenner av den norske kronprinsfamilien.

Det er derfor ikke så rart at de ville gi jubilanten en nøye utvalgt gave til myndighetsdagen.

Dansk favoritt

Øredobbene er derfor ikke fra et hvilket som helst smykkefirma, men håndplukket fra kronprinsesse Marys store favoritt Dulong Fine Jewelry. En dansk smykkesuksess som faktisk har fulgt Mary i hele hennes kongelige liv.

Det var nemlig Dulong som fikk æren av å lage øredobbene hun brukte da hun giftet seg med kronprinsen. Og siden den gang har vi sett den danske kronprinsessen utallige ganger med ulike smykker, øredobber, ringer og armbånd derfra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer