Kronprinsesse Mette-Marit:

Ga bort en helt spesiell skatt

Kronprinsessen overleverte designerkjolen.

GAVE: Her overrekker kronprinsesse Mette-Marit designerkjolen til Nasjonalmuseet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
GAVE: Her overrekker kronprinsesse Mette-Marit designerkjolen til Nasjonalmuseet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under åpningen av Nasjonalmuseet i juni ankom kronprinsesse Mette-Marit (49) gallamiddagen i en spesialdesignet kjole.

Kronprinsessen har en rekke eksklusive plagg i garderoben sin fra kjente designere som Prada, Gucci og Valentino, men det er heller ingen hemmelighet at hun er like glad i å bruke norsk design.

Den rosa, fotside kjolen trebarnsmoren bar i anledning Nasjonalmuseet åpning var signert den en norske stjernedesigneren Peter Dundas (53).

- Wow, kronprinsessen har virkelig fått laget en helt ekstraordinær kjole! Den er etter hva jeg har fått høre designet av hennes gode venn, Petter Dundas, og vevd på Aurora Verksted i Bærum i Telemarks teppemønster, uttalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, den gang, og la til:

STRÅLTE: Kronprinsesse Mette-Marit ankom i kjolen til gallamiddagen under åpningen av Nasjonalmuseet i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLTE: Kronprinsesse Mette-Marit ankom i kjolen til gallamiddagen under åpningen av Nasjonalmuseet i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hun går med andre ord for norsk håndarbeid og design under åpningen av Nasjonalmuseet. Neppe tilfeldig!

Mandag overleverte kronprinsessen designerkjolen til Nasjonalmuseets samling.

STILIG: Kronprinsessen var kledd i en nydelig mønstret kåpe da hun ga bort kjolen mandag formiddag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STILIG: Kronprinsessen var kledd i en nydelig mønstret kåpe da hun ga bort kjolen mandag formiddag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I tillegg til Mette-Marit og museets direktør, Karin Hindsbo, var også noen av arbeiderne fra Aurora Verksted til stede under overrekkelsen.

«Kjolen, som er laget i vevet stoff med mønster basert på et telemarksteppe, ble nøye og forsiktig plassert ned i museets oppbevaringseske der kjolen skal ligge før konservatorene begynner å jobbe på kjolen, før den en dag kan bli en del av museets utstilling», står det på nettsiden til kongehuset.

KVALITET: Den flotte kjolen ble plassert i en oppbevaringseske på museet . Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KVALITET: Den flotte kjolen ble plassert i en oppbevaringseske på museet . Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

På lik linje med alle andre gjenstander som tas inn i Nasjonalmuseets samling, var kjolen var blitt vurdert på en rekke kriterier, som teknisk kvalitet og historisk verdi, av museets komiteer, skriver kongehuset også blant annet.

LES OGSÅ: Skremmende lik prinsesse Diana

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer