Fyrstefamilien raser mot Kidman

Prinsesse Stephanie nekter å se filmen om sin mor.

HAR HOVDEDROLLEN: Nicole Kidman spiller Grace Kelly i den nye storfilmen. Foto: Filmweb
HAR HOVDEDROLLEN: Nicole Kidman spiller Grace Kelly i den nye storfilmen. Foto: Filmweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den nye storfilmen «Grace of Monaco» har snart premiere, og nå langer fyrstefamilien ut mot filmen, filmskaperne og skuespillerne.

Filmen er et prorett av Grace Kelly, og foregår i 1962, seks år etter eventyrbryllupet med fyrst Rainer. Filmen skildrer Kellys personlige krise, hvor hun dras mellom enten å dra tilbake til Hollywood for å gjenoppta filmkarrieren, eller vie seg til livet i miniputtstaten.

Monaco er i hardt vær, ettersom Frankrike prøver å innføre skatt i Monaco - og Frankrikes president Charles de Gaulle vil også gjenvinne fyrstedømmet med makt. Dette påvirker selvsagt Kellys privatliv, og det er dette som filmen forsøker å skildre.

Saken fortsetter under bildet:

SCENE FRA FILMEN: Nicole Kidman kledd opp som Grace Kelly i Monaco. Foto: Filmweb
SCENE FRA FILMEN: Nicole Kidman kledd opp som Grace Kelly i Monaco. Foto: Filmweb Vis mer

I utgangspunktet var fyrstefamilien svært positive til storsatsingen, og gledet seg til å se filmen med hovedrolleinnhaver Nicole Kidman, som spiller fyrst Alberts mor.

NORGESPREMIERE: Filmen har premiere i Norge fredag 23. mai. Foto: Filmweb
NORGESPREMIERE: Filmen har premiere i Norge fredag 23. mai. Foto: Filmweb Vis mer

Fyrstefamilien skal ha fått et manus tilsendt - og valgene regissøren har tatt har ikke falt i god jord i fyrstefamilien. Da regissøren nektet å gjøre endringene fyrstefamilien foreslo ble det krig.

- Vi har absolutt ingen tilknyting til prosjektet, som hevder å skildre våre foreldres liv. Denne filmen er ikke et biografisk verk, men portretterer kun en liten del av vår mors liv, og gjør det på en overdreven glamorøs måte. Filmen inneholder historiske ukorrektheter samt scener som er ren fiksjon, skreiv fyrst Albert og hans storesøster, prinsesse Caroline i en pressemelding.

Nå får han også støtte av sin søster Stephanie, som heller ikke har noe godt å si. Grace Kellys yngste barn skal faktisk ikke engang se filmen om sin egen mor...

- Denne filmen burde aldri blitt laget. Jeg skal ihverfall ikke se den, uttaler prinsesse Stephanie nå til det franske nettstedet nicematin.com.

Nicole Kidman skjønner frustrasjonen til familien:

- Jeg vet at de er forbanna. Jeg ville også vært det dersom det var min mor, har Nicole uttalt ifølge britiske Daily Mail.

Storfilmen har Norgespremiere i neste uke, fredag 23 mai.

LES OGSÅ: Derfor droppet Sonja Statsbesøket

Skal du se filmen? (Avsluttet)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer