Coronaviruset:

Fyrst Albert smittet

Har fått påvist coronaviruset.

TESTET POSITIVT: Fyrst Albert av Monaco har fått påvist coronaviruset. Det er ikke kjent om resten av familien også er smittet. Foto: NTB Scanpix
TESTET POSITIVT: Fyrst Albert av Monaco har fått påvist coronaviruset. Det er ikke kjent om resten av familien også er smittet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Albert II av Monaco (62) har testet positivt for coronaviruset. Det skriver den franske tv-kanalen BFMTV på Twitter. En representant for prinsen sier følgende om saken:

- Hans helsetilstand er ikke en grunn til bekymring.

Det er foreløpig ikke kjent når eller hvor prinsen ble smittet, ei heller om resten av familien er smittet. Prins Albert er gift med Charlène av Monaco (42), og sammen har paret tvillingene Gabriella og Jaques (5).

FAMILIE: Det er ikke kjent om det kun er prinsen som er smittet. Her er Albert avbildet med kona og barna i 2016. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Det er ikke kjent om det kun er prinsen som er smittet. Her er Albert avbildet med kona og barna i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kongehusene preges

I takt med at smittetallene i verden stiger, blir flere og flere rammet av det alvorlige viruset. Onsdag bekreftet en talsperson for britiske prinsesse Beatrice (31) at viruset også påvirker bryllupet hennes, som i utgangspunktet er satt til å finne sted 29. mai.

Prinsessen, som er barnebarn av dronning Elizabeth, og forloveden, Edoardo Mapelli Mozzi (37), har sett seg nødt til å avlyse bryllupsfesten på Buckingham Palace.

«Prinsesse Beatrice og Mr. Mapelli Mozzi gleder seg veldig til å gifte seg, men er like klar over behovet for å unngå å påta seg unødvendige risikoer under de nåværende forhold», sa talspersonen for paret ifølge The Sun.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

Videre sa talspersonen at de i tråd med myndighetenes råd gjennomgår ordningene for det planlagte bryllupet. At festen avlyses, er av hensyn til eldre familiemedlemmer, samt for å unngå en stor samling av mennesker.

Også her til lands blir kongefamilien påvirket.

Kong Harald og dronning Sonja, som i starten av mars kom hjem fra et statsbesøk i Jordan, er nemlig satt i hjemmekarantene. Det samme er prinsesse Märtha Louise og hennes tre døtre etter at de nylig reiste på tur til USA for å besøke Märthas kjæreste, Durek Verrett.

Torsdag opplyser prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, til Se og Hør at både prinsessen og døtrene fremdeles har det fint og er friske.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Også kongefamiliens program blir hardt rammet av coronaviruset.

- Med utgangspunkt i myndighetenes råd og tiltak, vil kongehuset avlyse eller utsette alle offisielle arrangement. I første omgang gjelder dette frem til påske, har kongehuset opplyst i en pressemelding.

LES OGSÅ: - Fikk corona-sjokk: - Ufattelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer