Dronning Sonja:

Fyller år: - Verdens sprekeste dronning!

Dronningen fyller 84 år.

BURSDAG: Dronning Sonja fyller 84 år i dag. Av Se og Hørs kongehusekspert beskrives hun som verdens sprekeste dronning. Foto: Geir Olsen / NTB

BURSDAG: Dronning Sonja fyller 84 år i dag. Av Se og Hørs kongehusekspert beskrives hun som verdens sprekeste dronning. Foto: Geir Olsen / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar kunne den norske kongefamilien, og det norske folk, glede seg stort over at kongen vår, kong Harald, fylte 84 år.

I dag, søndag 4. juli, fyller også dronning Sonja 84 år. Tradisjonen tro skal altså det norske flagg i rødt, hvitt og blått heises over hele landet for å hedre jubilanten - ettersom dagen er en nasjonal flaggdag.

Norges dronning ble født 4. juli 1937, som datter av Dagny og Karl August Haraldsen. 31 år senere giftet hun seg med daværende kronprins Harald - og ble dermed kronprinsesse av Norge.

Siden den gang har hun vært en av landets mest kjente og mest omtalte kvinner, og da kong Harald tok over tronen i 1991, ble hun Norges første dronning på 53 år.

Denne uken er kong Harald og dronning Sonja på tur med Kongeskipet Norge. Tirsdag formiddag gikk de i land i Flåm. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Feirer i nydelige omgivelser

De tre siste årene har dronningen holdt fødselsdagsmarkeringen privat, og også i år vil den nyslåtte 84-åringens dag gå rolig for seg.

Dagen skal nemlig feires på privat vis, noe den ferske 84-åringen som nevnt har for vane å gjøre. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller nemlig at dagen trolig feires på Mågerø.

- Dronning Sonja feirer nesten alltid bursdagen på Mågerø, hvor kongeparet har sommerstedet sitt. Her inviterer hun venner og familie til festlig lag, i nydelige omgivelser, sier hun.

Vagle forteller også at Kongeskipet ble observert på vei mot nettopp Mågerø før helgen.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Verdens sprekeste dronning!

Det er ingen hemmelighet at dronningen vår er en særdeles sprek dame. Stadig vekk er hun nemlig å finne på fjellturer rundt om i vårt langstrakte land.

- Dronningen fyller 84 år, men er fortsatt imponerende sprek. Hun går mye i fjellet, og er kjappere til topps enn mange som er mye yngre. Jeg tror absolutt vi kan krone henne til verdens sprekeste dronning!

Den store dagen blir også markert på sosiale medier. På kongehusets offisielle Instagram-konto blir nemlig den spreke dronningen gratulert. Innlegget har i skrivende stund 10 000 likerklikk.

«Gratulerer med dagen! I dag 4. juli fyller Dronning Sonja 84 år», står det til et bilde av den ferske 84-åringen.

LES OGSÅ: Ble fjernet fra kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer