Dronning Margrethe:

Fullt kaos rundt dronningens bursdagsfeiring

Mistankene om prins Joachims fravær ble til slutt bekreftet.

BURSDAGSFORVIRRING: Tirsdag 16. april fyller dronning Margrethe 79 år, men det har rådet noe forvirring rundt hvem i familien som er til stede for å feire henne på bursdagen. Her er hun og kronprinsfamilien på Marselisborg Slott i Århus for å vinke til de oppmøtte på bursdagen. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSFORVIRRING: Tirsdag 16. april fyller dronning Margrethe 79 år, men det har rådet noe forvirring rundt hvem i familien som er til stede for å feire henne på bursdagen. Her er hun og kronprinsfamilien på Marselisborg Slott i Århus for å vinke til de oppmøtte på bursdagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag fyller danskenes monark dronning Margrethe 79 år - noe som selvfølgelig ikke går upåaktet hen i det danske kongehuset. Det er fast tradisjon i Danmark at dronningen og resten av kongefamilien går ut på slottsbalkongen på Amalienborg slott og vinker til det danske folk på dronningens fødselsdag.

I år har det imidlertid hersket full forvirring rundyt den 79 år gamle monarkens bursdagsmarkering.

Det har nemlig vært helt åpent hvilke av kongefamiliens medlemmer som kom til å delta på monarkens feiring - og som dermed også ville bli å se da de skulle hilse på det danske folk tirsdag formiddag.

Det skriver danske Se og Hør.

- Hennes majestet og den tilstedeværende familie vil vise seg på verandaen, heter det i en melding fra det danske kongehuset, ifølge ukebladet.

Det er den vage formuleringen «tilstedeværende familie» som har skapt usikkerhet om hvorvidt sentrale medlemmer av den danske kongefamilien ikke kom til å delta på majestetens store dag.

- Uforskammet

Ifølge ukebladet skal det offisielle programmet for dagen være planlagt til punkt og prikke. Men flere av kongefamiliens medlemmer holdt altså tilsynelatende dronningen på pinebenken i forkant av bursdagsmarkeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer