<strong>SKYGGE:</strong> Prins Andrew ble 60 år den 19. februar. Det som egentlig skulle ha vært en festdag, er overskygget av skandalen prinsen fortsatt står i sentrum av. Foto: NTB scanpix
SKYGGE: Prins Andrew ble 60 år den 19. februar. Det som egentlig skulle ha vært en festdag, er overskygget av skandalen prinsen fortsatt står i sentrum av. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Andrew:

Fullt bursdagsbråk rundt prinsen

Kommentarfeltene flommer over av kritikk.

Publisert

Den 19. februar var det nøyaktig 60 år siden dronning Elizabeths (93) tredje barn, prins Andrew, kom til verden. Det skulle egentlig markeres med pomp og prakt i den engelske hovedstaden, men feiringen er betydelig dysset ned som følge av alle stormene prinsen har stått i den siste tiden.

Det er primært vennskapet hans med den avdøde, overgrepssiktede milliardæren Jeffrey Epstein som har sørget for at prinsen er ute av varmen. I tillegg hevder Virginia Giuffre (36) at hun ble betalt for å ha sex med prinsen da hun bare var 17 år gammel.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

60-åringen har på sin side nektet for at han i det hele tatt har møtt Giuffre, til tross for at de to smiler sammen på et bilde. At prinsen angivelig nekter å samarbeide med FBI, som for tiden etterforsker den massive overgrepssaken Epstein var involvert i, gjør ikke saken bedre.

Av den grunn ble det ingen stor kortesje gjennom Londons gater i anledning prinsens feiring. Kongehuset og prinsens ekskone, hertuginne Sarah, har likevel valgt å gratulere ham med dagen.

Men det burde de kanskje ikke gjort offentlig.

Krasse kommentarer

Flere medier, deriblant Sky News, Fox News og Page Six, omtaler nå kritikken gratulasjonene har fått. Det er i all hovedsak i kommentarfelt under bildene at folk er krasse. Hvem som helst kan skrive inn, men for en tid tilbake gjorde Instagram det sånn at kommentarene med flest likerklikk ble vist først.

På den måten kan folket være med å bestemme hvilke kommentarer som står høyest. Under bildene av Andrew er folkeopinionen klar, kanskje spesielt under bildet på kontoen til dronningen.

«Jeg vet ikke helt om denne meldingen sømmer seg når man tenker på hva han har vært en del av», står det i den øverste kommentaren, som har 3000 likerklikk.

De neste meldingene er av samme ordlyd. I tillegg er det flere som ber prinsen om å besvare FBI sine henvendelser, slik at han kan bistå i etterforskningen.

Kommentarene under ekskonas bilde er heller ikke spesielt lystige.

Se dette innlegget på Instagram

Happy 60th Birthday to Andrew @alexbramall

Et innlegg delt av Sarah Ferguson (@sarahferguson15)

«Du har hyllet ham samtidig som du jobber mot menneskesmugling. Han har nytt godt av menneskesmuglere og har vært venn med en overgriper. Dette er en tid for ydmykhet», står det i øverste kommentar.

I tillegg har klokkene i Westminster Abbey ringt for bursdagsprinsen i dag, som de gjør hvert år.

Verken Buckingham Palace eller hertuginne Sarah har uttalt seg om kritikken. De har også forholdt seg nokså stille i alle stormene prinsen har stått i.

De har derimot sagt at prinsens juridiske team jobber med å svare FBI, men den amerikanske etaten har altså fremdeles ikke hørt noe.

Flaggnekt

Allerede tirsdag begynte bursdagsbråket rundt prinsen. The Guardian skrev at statlige bygg ikke lenger var pålagt å flagge i anledning bursdagen, noe de tidligere har vært.

Avgjørelsen legges imidlertid ikke på skandalen av kulturdepartementet, som har ansvar for slike regler, men på at Andrew har trukket seg tilbake fra sine offisielle plikter.

- På bakgrunn av at prinsen har bestemt seg for å trekke seg tilbake fra sine offisielle plikter i overskuelig framtid, er det ikke lenger pålagt at statelige bygg i Storbritannia må flagge den 19. februar, het det i en uttalelse fra departementet DCMS.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

I november ble det kjent at feiringen av tobarnsfaren skulle avlyses.

The Sunday Times skrev da at bursdagsfesten ble avlyst, og i stedet ville bli erstattet med en intim middag - skjult for offentligheten.

Avisa siterte kilder tett på kongehuset, som hevdet å ha kjennskap til det som foregår bak lukkede dører. Siden prinsen ble fratatt sine offisielle plikter og oppdrag, var det dessuten naturlig at han ikke skulle feires med sine samarbeidspartnere - men heller med nærmeste familie.

Det kunne også tolkes som et stikk fra dronning Elizabeths side. Det ble hevdet at hun er sur på sønnen, og at hun frarådet ham fra å gjøre intervjuet med BBC.

LES OGSÅ: Lopez (50) delte sexy bikini-selfie

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer