Full splid før dåpen

Hele Sverige snakker om skandalen i kongehuset.

TREKANTDRAMA: Prinsesse Sofia skal ikke ha godtatt at ektemannen prins Carl Philip var fadder sammen med eks-kjæresten Emma i Nicolas barnedåp.
TREKANTDRAMA: Prinsesse Sofia skal ikke ha godtatt at ektemannen prins Carl Philip var fadder sammen med eks-kjæresten Emma i Nicolas barnedåp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I dag døpes prins Nicolas i Sverige, og selv om store deler av verdenspressen er på plass utenfor Drottningholm og solen skinner, kaster de foregående dagers avisoppslag store skygger over familiefeiringen til Bernadottene i Sverige.

Ifølge Expressens kilder skulle Madeleines bestevenninne, Emma Pernald, være fadder til lille prins Nicolas. Emma og prins Carl Philip var kjærester i 10 år, og Emma er fortsatt en nær venn av kongefamilien. Det vil si noen...

Men etter at Carl Philip giftet seg med prinsesse Sofia har forholdet mellom Emma og kongefamilien blitt satt på prøve. Sofia skal nemlig ikke være spesielt glad i Emma. Like før bryllupet presterte prins Carl Philip og komme med følgende uttalelse:

– Jag har ikke kjent kjærlighetens magi før jeg møtte Sofia, uttalte prinsen, noe som fikk mange i Sverige til å reagere kraftig, ettersom svenskene er svært glad i Emma.

– Det var merkelig å få høre, kommenterte Emma tørt i etterkant av skandaleuttalelsen fra prinsen.

SOVER SØTT: Prins Nicolas er lykkelig uvitende til dramaet i forbindelse med dåpen på Drottningholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN
SOVER SØTT: Prins Nicolas er lykkelig uvitende til dramaet i forbindelse med dåpen på Drottningholm. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Uønsket i dåpen.

Ifølge svenske kilder var Madeleine fast bestemt på at Emma skulle være fadder, men etter at Sofia nektet å være i samme rom som Emma Pernald skal Sofia og Carl Philip ha klart å få endre en av fadderne til Nicolas. En av årsakene kan være at Carl Philip også skal være fadder, og at Sofia ikke ville at de to eksene skulle posere sammen på samme bilde uten Sofia.

Uansett har utskiftingen ført til oppstandelse i Sverige, og avisene har hatt store oppslag om skandalen de siste dagene. Mange skjønner at Sofia ikke er bestevenninne med Emma, men det er det heller ingen som krever. Men det folk ikke skjønner er at Madeleine og Chris ikke får bestemme fadderne til sine egne barn.

Det ble tidlig kjent at prins Carl Philip skulle være fadder. Det hviskes nå om han kan ha truet med å trekke seg, og at Emma ble strøket fra listen over faddere før hennes navn ble kunngjort på dåpsdagen for å hindre komplett ydmykelse i Sverige.

FADDER: Carl Philip takket ja til å være fadder. Med da ekskjæresten også skulle være fadder protesterte Sofia. Enden på visa er at Emma ikke møter i dåpen.
FADDER: Carl Philip takket ja til å være fadder. Med da ekskjæresten også skulle være fadder protesterte Sofia. Enden på visa er at Emma ikke møter i dåpen. Vis mer

Emma Pernald kommer uansett ikke i dåpen i dag, verken som fadder eller gjest, og hvorfor hun plutselig blir hjemme vil hun ikke svare på - offentlig.

- Det vil jeg ikke dele med media. Men det er så klart synd at jeg ikke skal dra, siden jeg og Madeleine er så gode venner, uttalte hun ovenfor Expressen.

Da prinsesse Madeleine kom inn i kirken med Nicolas på armene gikk hun rett forbi Sofia - uten å hilse på henne. Det er tydelig at forholdet på ny er anspent mellom de to svigerinnene.

LES OGSÅ: Letizia i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer