Full krig rundt prinsessen

Prinsesse Madeleine nekter å utføre kronprinsesse Victorias plikter når hun nå er i mammapermisjon.

UTE I KULDEN: Prinsesse Madeleines valg gjør at både kongefamilien og det svenske folk vender henne ryggen.  Foto: Scanpix
UTE I KULDEN: Prinsesse Madeleines valg gjør at både kongefamilien og det svenske folk vender henne ryggen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: De siste årene har ikke vært enkle for prinsesse Madeleine (29). Etter at det i 2010 ble slutt med den utro juristen Jonas Bergström (33), søkte hun tilflukt i storbymeteropolen New York. Her har hun jobbet i organisasjonen World Childhood Foundation – og kost seg med kjæresten Chris O'Neill (37).

– Denne byen gjør noe med en. Her virker det som alle ser framover og tenker positivt, det er klart at det smitter av på meg, sa Madde i et intervju med DI Weekend i november i fjor.

Ifølge prinsessens venner er hun så forelsket i millionbyen at hun ønsker å bosette seg der – kanskje for godt.

- Jeg tror ikke Madde kommer hjem til Sverige på lang tid, har Expressens kongeekspert Johan T. Lindwall tidligere sagt til Se og Hør.

- Dette er opprivende for dronning Silvia, som har prøvd å påvirke henne til å komme hjem. Men Madeleine er lei hele situasjonen hjemme og holder på å skape seg et nytt liv på den andre siden av Atlanteren, utdyper Lindwall til Dagbladet.

Prinsessen på nekten

Nå har Madeleine gjort det klart at hun heller ikke ønsker å komme hjem for å utføre Victorias offentlige plikter mens søsteren er hjemme i mammapermisjon. Det får kongefamilien – og det svenske folket - til å se rødt.

Mange svensker mener hun jobber lite – og bare bruker skattebetalernes penger på shopping og luksus. I en meningsmåling i Svensk Damtidning, sa 55 prosent av leserne at det er galt av prinsessen å droppe sine offisielle oppdrag og plikter. Bare 17 prosent ga henne sin støtte.

Prinsessen har blitt slaktet av flere kongeeksperter og vanlige folk fordi de mener hun er på en flere år lang ferie i USA. I fjor sa blant annet kong Carl Gustafs angivelige tidligere elsker, Camilla Henemark (46), det slik:

- Jeg har problemer med prinsesse Madeleine som shopper i New York, det er jævlig dyr sosialhjelp, fortalte Henemark til den svenske versjonen av =Oslo, Faktum.

Risikerer straff

At prinsessen nekter å utføre Victorias arbeid under mammapermisjonen er bare en årsak til at resten av kongefamilien er misfornøyd.

I slutten av januar trosset Madeleine kongelig etikette ved å ta med seg kjæresten Chris på et offentlig representasjonsoppdrag. Kongelige kjærester får normalt bare bli med på slike oppdrag etter at en forlovelse er kunngjort.

For eksempel måtte prins Daniel (37) vente i åtte år før han ble med Victoria ved en offisiell anledning like etter forlovelsen. Prins Carl Philips (32) eks-kjæreste Emma Pernald (32) var sammen med prinsen i ti år – men var aldri med på et representasjonsoppdrag. Madde og Chris har bare vært kjærester i drøyt 18 måneder…

Bildene av Madde og Chris på offisielt oppdrag i Carnegie Hall skal ha sendt sjokkbølger gjennom det svenske kongehuset.

- Vi trodde ikke våre egne øyne da vi så bildene av prinsessen i Carnegie Hall. Prinsessen har gått over grensen. Våre regler kan virke gammeldagse. Men de eksisterer for å bevare monarkiet. Det forplikter å være prinsesse, forklarer en kilde ved kongehuset til Svensk Damtidning.

Pressesjefen ved slottet, Bertil Ternet, nektet i etterkant å kommentere det oppsiktsvekkende bruddet på kongelig etikette.

- Jeg har fått spørsmålet mange ganger og når det gjelder spørsmålet så avstår vi fra å kommentere.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Her er prinsens vitnemål

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer