Doria Ragland:

Full juleforvirring rundt Meghans mor

Er hun invitert eller ikke?

USEDVANLIG INVITASJON: Hertuginne Meghan sin mor, Doria Ragland, skal ha blitt invitert av dronning Elizabeth til å feire jul sammen med den britiske kongefamilien. Andre mener imidlertid det motsatte. Foto: NTB Scanpix
USEDVANLIG INVITASJON: Hertuginne Meghan sin mor, Doria Ragland, skal ha blitt invitert av dronning Elizabeth til å feire jul sammen med den britiske kongefamilien. Andre mener imidlertid det motsatte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den britiske kongefamilien følger et relativt strengt skjema i julen, med regler og rutiner som ikke akkurat åpner for stor variasjon.

Alt fra når og i hvilken rekkefølge familiemedlemmene ankommer eiendommen Sandringham i Norfolk, til hva slags julegaver de gir til hverandre, er nærmest forhåndsbestemt.

Én ting er imidlertid nytt i år - hertuginne Meghan (37) skal delta i feiringen som et fullverdig medlem av familien for første gang.

Dessverre er det ikke alle som får ta del i julefeiringen, da kongefamilien er nødt til å begrense gjestelisten Vanligvis betyr det at svigerfamilie ikke blir invitert til å tilbringe julekvelden med kongefamilien. Nå har det imidlertid dukket opp flere motstridende rykter om hertuginnens mor, amerikanske Doria Ragland (62).

Tradisjonell affære

Ifølge News.com skal Ragland være invitert til å feire datterens første jul sammen med den britiske kongefamilien. Dette skal være noe familien til hertuginne Kate (36) aldri fikk gleden av å bli.

Den angivelige beslutningen om å invitere Meghans mor er derfor en stor gest fra 92 år gamle dronning Elizabeth.

Bakgrunnen for invitasjonen skal ha vært Meghans graviditet og at hun ikke har noen annen familie i England. Ifølge nettstedet har dronningen også et stort ønske om at Meghan skal føle seg velkommen under julefeiringen.

Likevel skal andre tunger ha det til at Doria slett ikke er bedt til Sandringham i julen. People skriver at ryktene ikke har hold i seg, og magasinet hevder å bekrefte at mor Ragland har andre planer i julen. De gir imidlertid ikke noe annen grunn til hvorfor hun ikke skal feire med datteren og svigersønnen.

JULEFEIRING: Prins William, hertuginne Kate, prins Philip, hertuginne Meghan og prins Harry ankommer gudstjeneste i Mary Magdalene Church i Sandringham i fjor. Foto: NTB Scanpix
JULEFEIRING: Prins William, hertuginne Kate, prins Philip, hertuginne Meghan og prins Harry ankommer gudstjeneste i Mary Magdalene Church i Sandringham i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge News har Sarah Ferguson (59) på sin side aldri mottatt en eneste invitasjon til juleselskapet i de 20 årene som har gått siden hun skilte seg fra prins Andrew (58).

Prinsesse Diana ble derimot invitert for å feire jul med dronningen etter skilsmissen med prins Charles (70), men hun skal den gang ha takket nei til invitasjonen. Den kongelige feiringen er en svært tradisjonell affære, men prinsesse Diana skal ha syntes at den var for intim og klaustrofobisk.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Blir ikke med

Som nevnt ovenfor, kan det se ut som det ikke blir noe kvalitetstid mellom mor og datter på selve julekvelden.

Den kongelige korrespondenten Victoria Murphy slo nylig hardt ned på ryktene, og uttalte til Yahoos «The Royal Box»-program at det aldri ble bekreftet at Ragland var invitert til å bli med kongefamilien på feiringen.

Likevel bekrefter Murphy at det ble foreslått at Ragland skulle bli med, men konstaterer at det er uvanlig for svigerfamilie å delta på de kongelige julefeiringene.

Det er dermed usikkert hvor hertuginnens mor skal tilbringe årets julefeiring.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Strengt tidsskjema

En ting er i hvert fall sikkert, og det er at hvis Ragland skulle ha feiret jul med kongefamilien, ville hun opplevd en julefeiring helt utenom det vanlige.

Forfatter Brian Hoey, som har skrevet en rekke bøker om det britiske kongehuset, skrev hos WalesOnline i fjor at de som er invitert til dronning Elizabeth og prins Philips (97) julefeiring må følge en nøye utformet tidsplan.

En ukes tid før jul får de inviterte familiemedlemmene vite hvilken rekkefølge de skal ankomme Sandringham, og på hvilket tidspunkt.

Dronningens stallmester er ansvarlig for all transport, og sørger for at gjestenes ankomst går som smurt - og følger kongelig protokoll.

Tidsskjemaet utformes nemlig slik at de minst prominente familiemedlemmene må ankomme først, mens prins Charles (70), hertuginne Camilla (71), prins William (36) og hertuginne Kate (36) med familie får ankomme til slutt, ifølge Hoey.

Selv om mange utvilsomt anser Storbritannias kongefamilie som erkebritisk, skiller imidlertid spesielt én av juletradisjonene deres seg ut.

Familien åpner nemlig julegavene sine på julaften fremfor på 1. juledag, slik mange gjør i England. Gaveutdelingen strengt tradisjonsbundet.

Det settes fram bord i «The Red Drawing room» på Sandringham, der bordplatene er delt inn i ulike seksjoner med teip som indikerer hvor gavene til de ulike familiemedlemmene skal plasseres.

TO JULETRÆR: Ifølge Darren McGrady har kongefamilien to juletrær i spisesalen på Sandringham - ett ekte, og ett falsk sølvtre, som er over 30 år gammelt. Her er dronningen avbildet på Buckingham palace julen i fjor. Foto: AP / NTB Scanpix
TO JULETRÆR: Ifølge Darren McGrady har kongefamilien to juletrær i spisesalen på Sandringham - ett ekte, og ett falsk sølvtre, som er over 30 år gammelt. Her er dronningen avbildet på Buckingham palace julen i fjor. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Brian Hoey sniker de kongelige seg ned dit i løpet av ettermiddagen og legger fram gavene sine i hemmelighet, og under selve gaveutdelingen er det prins Philip som gir den enkelte tillatelse til å åpne gavene sine.

Man skulle kanskje tro at de britiske kongelige forærer hverandre eksklusive julegaver, men det er langt fra sannheten. De morer seg heller med å gi hverandre tullegaver, som ifølge Hoey skal være så billige som mulig.

LES OGSÅ: Slik er Meghan Markles skandalefamilie