Juan Carlos og Corinna zu Sayn-Wittgenstein:

Full isfront

Eks-elskerinnen krever millioner av eks-kongen.

MILLIONKRAV: Corinna zu Sayn-Wittgenstein og Spanias eks-konge hadde et hemmelig forhold i fem år. Nå krever hun flere millioner euro av 83-åringen. Foto: Schroewig/maelsa / DPA / NTB
MILLIONKRAV: Corinna zu Sayn-Wittgenstein og Spanias eks-konge hadde et hemmelig forhold i fem år. Nå krever hun flere millioner euro av 83-åringen. Foto: Schroewig/maelsa / DPA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere spanskekongen Juan Carlos (83) er ikke kjent for å være en trofast type. Privatlivet hans har vært hyppig omtalt i verdenspressen opp gjennom åra, mye på grunn av affæren med dansk-tyske Corinna zu Sayn-Wittgenstein (57).

Hun var 83-åringens hemmelige elskerinne fra 2004 til 2009, et forhold hun snakket ut om i et stort intervju med BBC i august i fjor.

De har imidlertid ikke vært på talefot siden 2012, og nå skriver The Times at Corinna zu Sayn-Wittgenstein saksøker Spanias tidligere konge for flere millioner euro. I tillegg krever hun politibeskyttelse og at eks-kongen og agentene hans ikke får oppholde seg nærmere enn 150 meter fra henne.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Overvåking

Årsaken er at 57-åringen hevder at hennes tidligere elsker har overvåket henne. Den ulovlige overvåkingen mener hun skal ha blitt utført av private agenter og spansk etterretningstjeneste på vegne av eks-kongen.

Hun hevder også at hun er utsatt for en svertekampanje på Internett, som hun mener har hatt som mål å overbevise barna hennes om at hun er korrupt.

SØKSMÅL: Søksmålet bunner i at Corinna zu Sayn-Wittgenstein mener at hun har blitt overvåket av sin tidligere elsker. Foto: Richard Young / REX / Shutterstock / NTB
SØKSMÅL: Søksmålet bunner i at Corinna zu Sayn-Wittgenstein mener at hun har blitt overvåket av sin tidligere elsker. Foto: Richard Young / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Corinna zu Sayn-Wittgenstein ble i fjor dratt inn i den omstridte korrupsjonssaken rundt den tidligere spanskekongen.

Da ble det kjent at Juan Carlos i 2012 skal ha overført over 600 millioner kroner til hennes konto. Pengene skal ha stammet fra en overføring fra Saudi-Arabias kong Abdullah.

- Etter åtte års misbruk, som også har vært rettet mot mine barn, og da det ikke har vært noen avslutning i sikte, føler jeg meg nødt til å gå til søksmål, sier Corinna zu Sayn-Wittgenstein til Mail on Sunday.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Det var i juni i fjor det ble åpnet etterforskning mot Spanias eks-konge. Han regjerte i landet fra 1975 og frem til han abdiserte til fordel for sønnen kong Felipe (53) i 2014.

Etterforskningen dreier seg om hans rolle i en spansk kontrakt med Saudi-Arabia om byggingen av en jernbane mellom Mekka og Medina. Etterforskningen involverer også en hemmelig bankkonto i Sveits.

Snakket ut

I august i fjor snakket Corinna zu Sayn-Wittgenstein ut om det hemmelige forholdet til eks-kongen i et stort intervju med BBC. De hadde en affære fra 2004 til 2009.

- Jeg bodde i London på den tiden, og hadde akkurat startet mitt eget konsulentfirma. Og jeg var en alenemor med to barn. Så vi møttes i Madrid på en liten hytte på en stor eiendom, og vi reiste sammen, sa hun den gang.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Elskerinnen avslørte at kongen de første årene av forholdet kunne ringe henne opptil ti ganger om dagen, samtidig som de utviklet «et sterkt, dypt og meningsfullt forhold».

På et tidspunkt spurte 57-åringen også om kongens kone, tidligere dronning Sofia (82), visste om forholdet deres. De har vært gift siden 1962.

- Han sa at de hadde en avtale om å representere kongehuset sammen, men at de levde totalt forskjellige, separate liv. Og kongen hadde akkurat kommet ut av et nesten 20 år langt forhold med en annen kvinne, som også hadde en viktig plass i hans hjerte og liv, sa Corinna zu Sayn-Wittgenstein til BBC.

Hun hevdet til og med at Spanias tidligere konge gikk så langt som å fri til henne i 2009 - men senere samme år tok forholdet slutt.

LES OGSÅ: Gjorde endringer etter «kongelig tabbe»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer