Prinsesse Beatrice:

Full forvirring rundt prinsessens forlovelsesfest

Prinsessens venner og familie feiret forlovelsen - uten pappa.

FORLOVET: Prinsesse Beatrice (31) forlovet seg med eiendomsutvikleren Edorado Mapelli Mozzi (36) i høst. Denne uken feiret de med nære venner og familie. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Prinsesse Beatrice (31) forlovet seg med eiendomsutvikleren Edorado Mapelli Mozzi (36) i høst. Denne uken feiret de med nære venner og familie. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I høst kom nyheten om at prinsesse Beatrice (31) hadde forlovet seg med den styrtrike eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi (36).

- Vi er ekstremt lykkelige over å kunne dele nyheten om at vi er blitt forlovet. Vi er begge så glade over dette eventyret og kan ikke vente med å gifte oss, sa paret blant annet om forlovelsen, som også er historisk.

Siden har problemene stått i kø for denne delen av den britiske kongefamilien.

Skandalen rundt Beatrices far, prins Andrew (59), skal ha gått hardt inn på 31-åringen, og i begynnelsen av desember meldte Daily Mail at prinsessen hadde avlyst den planlagte forlovelsesfesten i frykt for presseoppmøtet.

Nå viser det seg imidlertid at forlovelsesfesten fant sted som planlagt, tilsynelatende uten Andrew.

Storslått feiring

I går møtte venner og familie av prinsessen og hennes kommende ektemann opp på luksushotellet Chiltern Firehouse i London. Pippa Middleton (36) var blant gjestene, sammen med blant andre hertuginne Kates lillebror, James Middleton (32) og hans forlovede, Alizee Thevenet (29).

PIPPA: Blant de oppmøtte kunne bildene vise at Pippa Middleton (36) var blant gjestene. Foto: NTB Scanpix
PIPPA: Blant de oppmøtte kunne bildene vise at Pippa Middleton (36) var blant gjestene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
LILLEBROR: Også Pippa og Kates lillebror, James Middleton og hans forlovede Alizee Thevenet var tilstede. Foto: NTB Scanpix
LILLEBROR: Også Pippa og Kates lillebror, James Middleton og hans forlovede Alizee Thevenet var tilstede. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også den nygifte artisten Ellie Goulding (32) var blant gjestene denne onsdagskvelden i desember, sammen med ektemannen Caspar Jopling (27). Goulding er nær venn av flere av kongefamiliens medlemmer, både av søstrene Eugenie og Beatrice, samt prins Harry (34) og hertuginne Meghan (38).

GOD VENN: Artisten Ellie Goulding er en god venn av kongefamiliens medlemmer. Foto: NTB Scanpix
GOD VENN: Artisten Ellie Goulding er en god venn av kongefamiliens medlemmer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant de oppmøtte var naturlig nok også prinsessens mor, hertuginne Sarah (60) av York.

MOR: Prinsessens mor, hertuginne Sarah av York, var en selvskreven gjest på festen. Foto: NTB Scanpix
MOR: Prinsessens mor, hertuginne Sarah av York, var en selvskreven gjest på festen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En som derimot ser ut til å ha glimret med sitt fravær er prins Andrew. Ifølge Daily Mail valgte Andrew å droppe festen for ikke å overskygge sin egen datter på den store festen.

Droppet festen

Den siste måneden har altså prins Andrew stått i sentrum for en gedigen skandale, etter at vennskapet hans med den avdøde, overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein ble satt under lupen. Blant annet har en av kvinnene som vitnet mot Epstein, Virginia Giuffre, anklaget prinsen for å ha forgrepet seg på henne tre ganger mellom 1999 og 2002.

Prinsesse Beatrice skal, naturlig nok, ha vært svært preget av den siste tidens overskrifter rundt sin 59-år gamle far. Washington Post skrev blant annet at hun skal være «ødelagt» og «utrøstelig» etter utfallet av det mye omtalte BBC-intervjuet, som på ingen måte tonet ned skandalen.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Skandalen ble også oppgitt som årsak da Daily Mail hevdet at Beatrice og hennes forlovede hadde besluttet å utsette forlovelsesfesten.

Festen har vært planlagt i lengre tid, men avisen hevdet at paret, etter råd fra venner og kjente, valgte å endre både tid og sted som følge av den siste tidens hendelser.

På fest hos dronningen

Dagen i forveien var imidlertid prins Andrew tilstede på dronning Elizabeths (93) årlige julefest på Buckingham Palace sammen med andre kongelige og rundt 400 av dronningens ansatte.

Kongehusekspert Phil Dampier mener deltakelsen på den tradisjonelle begivenheten er et tydelig bevis på at dronningens «favorittsønn» blir tatt hånd om av familien, ifølge The Sun.

- Det at Andrew deltok på julefesten på Buckingham Palace i dag viser at han har støtte fra resten av den kongelige familien, sier han ifølge tabloidavisen, og forsetter:

- Hvis han ikke hadde deltatt hadde det sett fryktelig ut - som om han var utstøtt av slektningene sine. Dronningen spesielt har vært nervøs for å vise solidaritet med favorittsønnen sin.

LES OGSÅ: Bryter med prinsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer