Prins Sverre Magnus:

Full forvirring rundt prinsens konfirmasjon

Hevder de kongelige har meldt avbud.

KONFIRMERES: Prins Sverre Magnus (14) konfirmerer seg om kort tid. Her med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, samt storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONFIRMERES: Prins Sverre Magnus (14) konfirmerer seg om kort tid. Her med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, samt storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er drøye to uker til prins Sverre Magnus (14) følger i storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra (16), sine fotspor og «trer inn i de voksnes rekker».

Kongehuset opplyste forrige uke at den 14 år gamle prinsen følger konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet, og at konfirmasjonsgudstjenesten vil finne sted i Asker kirke lørdag 5. september.

Samtidig kunne kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, fortelle at det bare vil komme norske gjester på den store dagen.

- Kronprinsparet har invitert nær familie og de norske fadderne til å delta under konfirmasjonsgudstjenesten, og til en mindre, privat middag på Skaugum i etterkant av gudstjenesten. Konfirmasjonen vil avholdes innenfor gjeldende smittevernregler med 20 gjester, sa Varpe til Se og Hør.

Med andre ord latet mye til at ingen utenlandske kongelige, ei heller prinsens utenlandske faddere, er invitert.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Melder avbud

Det kommer derfor kanskje overraskende på at flere utenlandske medier, deriblant danske BT og Billedbladet og nederlandske Vorsten nå skriver at de kongelige har meldt avbud.

Prinsens faddere er dronning Sonja, dronning Máxima av Nederland, kronprins Pavlos, Rosario Nadal, Espen Høiby, Bjørn Andersen-Steinsland og Marianne Gjellestad.

Dette betyr altså at hans tre kongelige faddere, dronning Máxima av Nederland, kronprins Pavlos og Rosario Nadal, ikke vil kunne være til stede. Dette gjelder naturligvis ikke dronning Sonja.

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, som i denne saken forteller at det opprinnelig skulle vært en større konfirmasjonsfeiring.

- På grunn av covid-19 er størrelsen på konfirmasjonen nedskalert og gjennomføres innenfor de reglene som gjelder for den nåværende smittesituasjonen.

- Ikke mindre viktig

Da konfirmasjonen til Sverre Magnus først ble kjent, fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, at prinsens konfirmasjon vil bli mindre offisiell enn storesøsteren sin i august i fjor.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Det er helt naturlig ettersom hun er tronarving. Den blir ikke mindre viktig for familien av den grunn, påpekte Vagle.

Hun var likevel sikker på at kongefamilien vil lage en like fin og minnerik dag for prinsen, som de gjorde for prinsessen.

- Det er garantert også tatt coronahensyn, og konfirmasjonen og dens form er nok også preget av det, fortsatte hun.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 var det prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men hun var ikke den første i kongefamilien! Se bildene fra de andre kongeliges konfirmasjoner. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Da prins Sverre Magnus for snart 15 år siden kom til verden på Rikshospitalet i Oslo var det mange som delte kronprinsfamiliens glede. Den vesle prinsen var den gang 52 centimeter lang og veide rett oppunder fire kilo. Et par dager senere kunne en stolt kong Harald og kronprins Haakon avsløre navnet på den nyfødte prinsen.

Han ble båret til dåpen av dronning Sonja 4. mars året etter.

LES OGSÅ: Må beskytte barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer