Hertuginne Kate:

Full forvirring rundt Kates plaster

- Hun liker å gjøre ting selv.

BLOMSTERSHOW: Nylig deltok hertuginne Kate på Chelsea Flower Show, der hun dukket opp med plaster på tommelen. Det har fått flere til å legge merke til at dette er noe hun ofte gjør. Foto: NTB Scanpix
BLOMSTERSHOW: Nylig deltok hertuginne Kate på Chelsea Flower Show, der hun dukket opp med plaster på tommelen. Det har fått flere til å legge merke til at dette er noe hun ofte gjør. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Prins Williams (36) kone, hertuginne Kate (37), er kjent for sitt «perfekte» ytre, og er sjelden å se med rufsete hår eller krøllete antrekk. Likevel har den rojale fanskaren de siste årene bitt seg merke i spesielt én ting de ikke helt klarer å «sette fingeren på».

Ved flere anledninger har nemlig 37-åringen blitt observert med et hudfarget plaster på diverse fingre. Årsaken til dette er ikke kjent, men avisen Daily Mail har spekulert på ulike grunner til hvorfor Kate til stadighet plastrer fingrene.

Senest da Kate denne uka var på Chelsea Flower Show i London, der hun for øvrig har vært med på å designe en av hagene, var det hudfargede plasteret godt plassert på høyre tommel.

GARTNER: Kate har vært med å designe en av hagene under Chelsea Garden Show. Foto: NTB Scanpix
GARTNER: Kate har vært med å designe en av hagene under Chelsea Garden Show. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som nevnt er dette langt fra første gang hertuginnen blir observert med plaster på fingrene. Også i november la flere merke til at Kate hadde et rundt plaster plassert på høyre langfinger.

PLASTER-PYNT?: Hertuginne Kate «stylet» denne turkise festkjolen med et rundt plaster før jul. Foto: NTB scanpix
PLASTER-PYNT?: Hertuginne Kate «stylet» denne turkise festkjolen med et rundt plaster før jul. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hobbygartner

Blant årsakene til den kongelige plasterbruken den britiske avisen har kommet frem til, er det faktum at Kate er en aktiv hobbygartner.

Dette kan forklare hvorfor hun hadde plaster på tommelen da hun nylig var og besøkte Chelsea Flower Show i London.

PLASTER PÅ TOMMELEN: Også i februar 2014 ble Kate avbildet med plaster på tommelen. Foto: NTB Scanpix
PLASTER PÅ TOMMELEN: Også i februar 2014 ble Kate avbildet med plaster på tommelen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er også en teori Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, stiller seg bak. Vagle påpeker at hertuginnen er «hands on», og stadig tar i et tak der det trengs.

- Det at hun stadig har plaster på fingrene, tror jeg rett og slett er et tegn på at hun er «hands on». Hun sitter ikke på en stol og benytter seg av tjenerstaben, men liker å gjøre ting selv, fastslår hun.

- Nå nylig åpnet hun sin egendesignede hage under Chelsea Flower Show, og det siste plasteret kan vel fort ha en sammenheng med det? For hvem skraper seg ikke opp når de jobber i hagen? Kate fortalte faktisk at hun har hatt alle tre barna med på å samle mose og lignende til hagen i månedsvis.

I 2016: Kate med plaster i august 2016. Foto: NTB Scanpix
I 2016: Kate med plaster i august 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Aktiv trebarnsmor

Kongehuseksperten påpeker også at 37-åringen lever et hektisk liv som trebarnsmor til barna prins George (5), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1).

- Kate lever rett og slett et svært aktivt liv. Hun har tre små barn, trener utendørs og er blant dem med flest kongelige oppdrag.

2015: I februar 2015 hadde Kate plaster på venstre pekefinger. Foto: NTB Scanpix
2015: I februar 2015 hadde Kate plaster på venstre pekefinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også dette er blant spekulasjonene i den britiske avisa. De skriver blant annet at man som mor til stadighet vasker hendene, noe som kan slite og skape sår.

Daily Mail tror også en av årsakene kan være at Kate, i jobben som hertuginne, ofte håndhilser på en rekke mennesker, og at hun derfor velger å dekke til små skrammer og sår hun eventuelt har - da hun til enhver tid har alles øyne på seg.

Bruker hansker

Plaster er ikke nødvendigvis den mest effektfulle løsningen når man får sår. En britisk hudspesialist forteller til den britiske avisen at man helst skal la sårene puste, og heller være flink til å tilføre huden fuktighet der sårene oppstår.

- Som mor vasker man hendene hele tiden, så det er viktig med fuktighet. Å bruke håndkrem er den beste måten å behandle sår på, sier Anton Alexandroff.

Saken fortsetter under.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

I og med at medlemmene av den britiske kongefamilien svært sjelden tar opp ting på detaljnivå - som et plaster, er det lite trolig at vi får vite årsaken bak den hyppige plasterbruken til hertuginnen.

Derimot kan det godt hende at Kate med årene går lei av plastrene, og heller gjør som dronning Elizabeth (93) og bruker hansker på offentlige oppdrag.

HANSKER: Dronning Elizabeth bruker hansker på offentlige oppdrag. Foto: NTB Scanpix
HANSKER: Dronning Elizabeth bruker hansker på offentlige oppdrag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Må lære seg å gå på nytt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer