Det danske kongehus:

Full forvirring etter tittelstripping

Skal være guttenes egen feil.

FORVIRRING: Det ser ut til at grev Nikolai og grev Felix har beholdt prinsetitlene, til tross for at dronning Margrethe fjernet dem. Foto: SplashNews / NTB
FORVIRRING: Det ser ut til at grev Nikolai og grev Felix har beholdt prinsetitlene, til tross for at dronning Margrethe fjernet dem. Foto: SplashNews / NTB Vis mer
Publisert

I september i fjor kom sjokknyheten om at danske dronning Margrethe (82) hadde strippet enkelte av barnebarna for prins- og prinsessetitlene.

Avgjørelsen førte til at prins Joachims barn, Nikolai (23), Felix (20), Henrik (13) og Athena (10), fra 1.januar i år ikke fikk kalle seg prinser og prinsesse lenger.

I stedet må de ta i bruk titlene grever og komtesse av Monpezat.

Nå ser det imidlertid ut til at det har oppstått forvirring om de nye titlene, ifølge danske BT.

ÅPNER OPP: I et eksklusivt intervju med danske B.T. sier Prins Joachim og prinsesse Marie at barna deres føler seg «utstøtt». Foto: Bax Lindhardt / B.T. Vis mer

Har gamle titler

Da klokken bikken midnatt og vi gikk inn i det nye året, var det også et faktum at prins Joachims barn ikke lenger hadde prins- og prinsessetitler.

Det viser seg derimot at de fire barna fremdeles har beholdt titlene i det danske folkeregisteret, CPR-registret. Det viser en gjennomgang BT har utført.

Hos grev Nikolai og grev Felix står det nemlig at de fremdeles har prinsetittel, og at deres stillinger er «hans høyhet».

At de fremdeles er registrert i personregisteret med prinsetitler, betyr for eksempel at Nikolai og Felix vil ha prinsetitler på offisielle forsikringspapirer eller pass, hvis de skulle søke om dette nå.

Det viser seg også at dette er prins Joachims barns egen feil.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Skal skifte navn

Social-, Bolig. og Ældreministeriet forteller nemlig til BT at man selv står ansvarlig for å skifte navn, med mindre personen er under 18 år.

De forteller også at det ikke er noen offisielle regler for når man skal skifte navn.

Grevinne Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, forteller at grevene snarest vil sende inn tittelendringene til registeret.

- Det har vært bestilt noen reiser til guttene. Der bærer de gamle navn og titler. De må få reisene overstått, så når de planlagte reisene er over vil de skifte navn, forklarer hun.

LES OGSÅ: Dronning Margrethe i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer