Prins Harry:

Fryktet gjentakelse av Diana-tragedie

Prins Harry og hertuginne Meghan er blitt intervjuet av den tidligere talkshowdronningen Oprah Winfrey. Nå har CBS publisert et første klipp.

INTERVJUET: Hertuginne Meghan og prins Harry har stilt opp til intervju med Oprah Winfrey. Foto: PSaeed Khan / AFP / NTB
INTERVJUET: Hertuginne Meghan og prins Harry har stilt opp til intervju med Oprah Winfrey. Foto: PSaeed Khan / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Harry (36) og Meghan (39) rystet Storbritannia da de i fjor varslet at de vil trekke seg fra sine kongelige plikter. I klippet fra det nye intervjuet forteller prinsen at han var bekymret for at historien ville gjenta seg fra den tragiske ulykka til mora, prinsesse Diana.

CBS offentliggjorde søndag to korte klipp fra Winfreys intervju med ekteparet, som skal sendes i sin helhet 7. mars, melder Reuters.

- Min største bekymring var at historien skulle gjenta seg, sier Harry i klippet i en referanse til mora, prinsesse Diana. Hun var 36 år gammel da hun omkom i en bilulykke i Paris i 1997 mens hun ble forfulgt av paparazzier.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

- Lettet

- Jeg er virkelig lettet og lykkelig over å sitte her og snakke med deg med kona mi ved min side. For jeg kan ikke forestille meg hva det må ha vært for henne (Diana journ.anm.) å gå gjennom denne prosessen alene for for mange år siden. Det har vært utrolig tøft for oss begge, men i det minste har vi hatt hverandre, sier Harry.

I klippet forteller Winfrey at det ikke var noen temaer som var forbudt å snakke om.

- Dere har sagt noen ganske sjokkerende ting her, sier Oprah i klippet og legger til:

- Nesten ikke til å overleve.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

På talkshow

Nylig gjestet også Harry «The Late Late Show» med James Corden (42), og der innrømmer han at han trakk seg tilbake fra kongehuset fordi britisk presse ødela hans mentale helse.

Ifølge Sky News mener han at pressen har vært både «giftig» og «ødeleggende» for helsa hans.

- Jeg gjorde det enhver ektemann og far ville gjort - jeg trengte å få familien min ut derfra. Vi trakk oss aldri unna ansvaret, og så vidt jeg vet, de beslutningene som blir gjort der, vil jeg aldri trekke meg fra. Jeg vil alltid bidra, livet mitt består av offentlig tjeneste, så hvor enn jeg er i verden vil det være det samme, sier han.

Nylig fortalte også Harry og Meghan at de venter sitt andre barn, og at snart to år gamle Archie skal bli storebror.

LES OGSÅ: Brudd-blemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer