Tidligere politioffiser:

Fryktet for Meghans liv

- Motbydelige og ekte trusler.

ALVORLIG: Truslene mot hertuginne Meghan skal ha vært så alvorlige at de fryktet for livet hennes. Foto: Splash News / NTB
ALVORLIG: Truslene mot hertuginne Meghan skal ha vært så alvorlige at de fryktet for livet hennes. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) er omdiskuterte skikkelser i Storbritannia.

Hertugparet har skapt en rekke overskrifter verden over, og må stadig tåle negativ omtale fra den britiske pressen, og fra det britiske folket.

Nå avslører tidligere leder for terrorbekjempelse, og sjef for kongelig beskyttelse, ved Metropolitan Police i London, at truslene mot Meghan var så alvorlige at de fryktet for livet hennes, skriver People.

I et intervju med Channel 4 blir den tidligere øverste offiseren, Neil Basu, spurt om å karakterisere truslene mot hertugparet, da spesielt Meghan.

- Vel, motbydelige og veldig ekte, svarer han, og kaller høyreekstrem terrorisme for en «raskt voksende trussel».

Videre forteller Basu at det var mange alvorlige trusler mot Meghan, spesielt fra det ekstreme høyre.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da hertuginne Meghan skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Hvis du hadde sett det som ble skrevet, og det var du som mottok det... Den typen retorikk som er på nettet, hvis du ikke vet hva jeg vet, ville du følt deg truet hele tiden.

På spørsmål om hertuginnen virkelig ble truet med livet - mer enn én gang - hadde den tidligere offiseren følgende å si:

- Absolutt. Vi har undersøkt alt. Folk har blitt tiltalt for disse truslene.

Hertugparet bor for tiden i USA, og det har tidligere blitt hevdet at en av grunnene til at paret valgte å flytte var fordi de ikke følte seg trygge i prinsens hjemland.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en serie med Apple. Vis mer

I ettertid har det også kommet frem at hertugparet av Sussex har slitt med sikkerheten i lang tid.

Da prins Harry og hertuginne Meghan valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter mistet duoen sin offentlig finansierte beskyttelse. Siden den gang har paret betalt for sin egen sikkerhet i USA.

Tidligere har det blitt kjent at prins Harry ønsker å personlig betale britiske politistyrker for beskyttelse under besøk i hjemlandet. Dette skal han flere ganger ha blitt nektet å gjøre.

LES OGSÅ: Ga bort Dianas ring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer