Kronprinsesse Catharina-Amalia:

- Frykter kidnappingsforsøk av kronprinsessen

Kronprinsesse Catharina-Amalia skal ha vært et mål for en mafiagruppe i Nederland, ifølge De Telegraaf.

MISTANKE: Politiet i Nederland skal ha mistanke om at en mafiagruppe hadde planlagt å kidnappe kronprinsesse Catharina-Amalia. Foto: Lise Åserud / NTB
MISTANKE: Politiet i Nederland skal ha mistanke om at en mafiagruppe hadde planlagt å kidnappe kronprinsesse Catharina-Amalia. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

For knapt en måned siden begynte kronprinsesse Catharina-Amalia (18) å studere ved universitetet i Amsterdam.

Mandag skal kronprinsessen ha blitt beordret av politiet om å forlate universitetet og reise hjem. Hun befinner seg nå på slottet Huis Ten Bosch under politiovervåkning.

Det melder den nederlandske storavisen De Telegraaf.

GÅR VERDEN RUNDT: Ikke alt gikk helt etter planen under dronning Elizabeths begravelse. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Kronprinsessens hjemsendelse skyldes at det nederlandske politiet er svært bekymret for sikkerheten hennes. De har en mistanke om at den marokkanske mafiagruppen Mocro Mafia, som holder til i Nederland, har hatt som mål å kidnappe henne.

Ifølge De Telegraaf skal den antatte lederen av mafiaen Ridouan Taghi, som for tiden soner i fengsel, ha utvekslet brev med en medhjelper. Nederlandske myndigheter skal frykte kodede meldinger, skriver De Telegraaf.

Da datteren til kongeparet Willem-Alexander (55) og dronning Maxima (51) ble sendt hjem var de ikke til stede, og befant seg i London for å delta i dronning Elizabeths begravelse.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Det er foreløpig ikke blitt kjent hvor lenge kronprinsessen må oppholde seg i Nederland og være under politibeskyttelse.

Kronprinsesse Catharina-Amalia er den eldste av de tre døtrene til Willem-Alexander og Maxima, og er neste arving av tronen.

LES OGSÅ: Refser kongen: «Masete baby»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer