Dronning Elizabeth:

- Frykter hun aldri skal se Archie igjen

Har bodd i Canada den siste tiden.

STOLT OLDEMOR: Det var en stolt dronning Elizabeth som hilste på oldebarnet Archie for første gang. Nå frykter hun angivelig at hun aldri skal få se ham igjen. Foto: NTB Scanpix
STOLT OLDEMOR: Det var en stolt dronning Elizabeth som hilste på oldebarnet Archie for første gang. Nå frykter hun angivelig at hun aldri skal få se ham igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er det forventet at hertuginne Meghan (38) kommer tilbake til Storbritannia etter at hun og den ni måneder gamle sønnen Archie har oppholdt seg i Canada en lengre periode. Nylig kom også prins Harry (35) tilbake til hjemlandet, og hertugparet skal nå utføre en rekke oppdrag på vegne av kongehuset før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars.

Det har vært skrevet svært mye om hertugparet etter at de kunngjorde at de skal trekke seg tilbake som kongelige i begynnelsen av januar, og for kort tid siden ble det kjent at familiens overhode, dronning Elizabeth (93), angivelig er utmattet etter det svært turbulente året i den britiske kongefamilien.

Det er ikke vanskelig å forestille seg at dronningen kan ha hatt problemer med å holde orden i rekkene den siste tiden, for Meghan og Harry skal angivelig ha tatt beslutningen om å trekke seg uten å orientere henne på forhånd.

Beslutningen kan også se ut til å påvirke dronningens forhold til hennes nokså ferske oldebarn Archie. US Magazine skriver nemlig at dronningen er redd for å miste kontakten med Meghan og Harrys sønn - i kjølvannet av de siste måneders hendelser.

STOLTE FORELDRE: Meghan og Harry har ikke vist frem sønnen mange ganger. Her er den lille familien samlet i fjor. Foto: NTB Scanpix
STOLTE FORELDRE: Meghan og Harry har ikke vist frem sønnen mange ganger. Her er den lille familien samlet i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Er knust

- Dronningen er knust over tanken på at hun ikke får se oldebarnet sitt. Hun ville ha elsket å ha et forhold til Archie, men det virker usannsynlig at det noen gang kommer til å skje, sier en kilde til magasinet.

Archie har siden januar bodd i Canada med sine foreldre, så det kan være vanskelig for dronningen å pleie forholdet til det ni måneder gamle oldebarnet.

- Dronningens største frykt er at hun aldri får se Archie igjen. Hun forsøker å være optimistisk i denne situasjonen, sier kilden videre, og legger til at dronningen ikke ville ha stått imot Meghan, selv etter alt som har skjedd.

Da hertuginne Meghan og prins Harry delte sjokkbeslutningen om å trekke seg tilbake som kongelige, kunngjorde de at de kommer til å tilbringe mer tid i Canada i tiden fremover. Den siste tiden har de angivelig også vært på husjakt i Los Angeles - så det er ingen tvil om at den lille familien kommer til å oppholde seg langt unna dronningen.

I en offisiell uttalelse i januar opplyste dronningen at hun støttet og respekterte Meghan og Harrys beslutning om å starte et nytt og mer tilbaketrukket liv, selv om hun også understreket at hun helst hadde ønsket at de skulle fortsette å være fullverdige medlemmer av kongefamilien.

- Utmattet

I slutten av februar skrev US Magazine at de siste årets uroligheter innad i kongefamilien skal ha gått hardt inn på dronningen, og at hun dermed skal ha vært svært utmattet, både emosjonelt og fysisk.

- Dramaet tar aldri slutt. Hun er så frustrert, sa en kilde til magasinet da.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sky News skrev i forrige uke at hertuginne Meghan og prins Harry skal delta på et arrangement sammen i London 5. mars. Dette vil dermed bli deres første offentlige opptreden sammen siden 7. januar.

Hertugparet skal også utføre en rekke andre oppdrag den kommende tiden. Blant annet skal Meghan markere kvinnedagen 8. mars, ifølge Sky News. Deres siste offisielle opptreden sammen som kongelige blir etter alt å dømme under markeringen av Commonwealth Day i Westminster Abbey 9. mars.

LES OGSÅ: Overgikk mødrene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer