Frykter for Maddes liv

Säpo jakter nå på 40 år gammel voldsmann.

BRYLLUP: 8. juni gifter Madeleine seg - og nå vil politiet i Sverige finne en farlig voldsmann før kongelige inntar byen. Foto: All Over Press
BRYLLUP: 8. juni gifter Madeleine seg - og nå vil politiet i Sverige finne en farlig voldsmann før kongelige inntar byen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Politiet i Stockholm jager nå en 40 år gammel voldsmann, skriver Aftonbladet.

Säpo har slått full alarm om at mannen kan utgjøre en trussel for kongefamilien.

- Det er en person som kan begå en svært alvorlig forbrytelse, forteller en kilde til avisen.

Mannen skal være dømt for en rekke alvorlige forhold - til sammen 89 stykker. Nå frykter politiet at han skal slå til mot kongefamilien under festlighetene i Stockholm i sommer. 8. juni gifter Madeleine seg, og hovedstaden vil bli fyllt opp av kongelige fra inn- og utland.

40-åringen er utdannet rørlegger, men har de siste årene vært sykemeldt. Voldsmannen er etterlyst for å ha undratt seg fengselsstraff, og politiet gjør nå alt de kan for å finne mannen og sette ham bak lås og slå før bryllupet.

Kongelige er ofte utsatt for psykisk ustabile personer. I 2008 gikk "Ninjamannen" rundt med sverd og sa han hatet kronprinsesse Victoria. I 2005 forsøkte en mann å ta seg inn på Slottet i Stockholm, og i 2000 forsøkte en psykisk syk mann å bryte seg inn på kongefamiliens sommerresidens i Sverige.

Også i Norge har politiet aksjonert mot en mann som forfulgte prinsesse Märtha.


LES OGSÅ: Elizabeth trapper ned

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer