Hertuginne Meghan:

- Frykter at hun aldri returnerer til England

Kilder ved Buckingham Palace frykter hertuginnen er borte for godt.

PERMANENT?: Flere ved Buckingham Palace skal frykte at hertuginnen Meghans fravær er permanent etter at ansatte ved parets hjem er sparket. Foto: NTB Scanpix
PERMANENT?: Flere ved Buckingham Palace skal frykte at hertuginnen Meghans fravær er permanent etter at ansatte ved parets hjem er sparket. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det stormer for tiden rundt prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) etter at de onsdag forrige uke kunngjorde at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Mandag ble det avholdt krisemøte ved dronningens gods i Sandringham, hvor dronning Elizabeth (93), prins William (37), prins Charles (71) og prins Harry skal ha deltatt.

Hensikten med møtet skal ha vært å diskutere parets ønske om økonomisk selvstendighet, deres kongelige titler, bosted og plikter.

KRISEMØTE: Dronning Elizabeth samler flere familiemedlemmer for å finne ut av hvordan de skal løse «Megxit»-saken. Vis mer

I etterkant opplyste dronning Elizabeth i en offisiell uttalelse at hun går med på hertugparets krav, og at hun støtter deres valg om å skape et nytt liv.

Møtet var riktignok preget av hertuginnens fravær, da hun kort tid etter kunngjøringen reiste tilbake til Canada for å være med sønnen Archie (8md.).

Nå kan det se ut til at flere frykter at Meghan har forlatt landet for godt.

Sparket ansatte

Ifølge Express er kilder ved Buckingham Palace bekymret, da ingen vet om Meghan kommer til å returnere til Storbritannia. Dette etter at hertugparet angivelig skal ha gitt to ansatte sparken ved sitt hjem Frogmore Cottage i Windsor.

En kilde nær kongefamilien røper bekymringen overfor avisen.

- Sett bort fra alt som blir avgjort mellom de private kontorene her og de britiske og kanadiske myndighetene, er det ingen her som tror at hertuginnen noen gang kommer til å returnere til Storbritannia på en meningsfull måte, forteller kilden.

SPARKET: Flere ansatte ved hertugparets hjem, Frogmore Cottage i Windsor, skal ha fått sparken. Foto: NTB Scanpix
SPARKET: Flere ansatte ved hertugparets hjem, Frogmore Cottage i Windsor, skal ha fått sparken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge avisen ble minst to fulltidsansatte sparket torsdag denne uken, fra sine stillinger som henholdsvis hussjef og vaskehjelp ved hjemmet til Meghan og Harry i England.

Flere andre medlemmer av personalet skal ha fått beskjed om at de ikke lenger trenger å jobbe for hertugparet.

- De ansatte har allerede blitt tilbudt roller ved Buckingham Palace. Det er et knippe ansatte ved deres hjem hele tiden, bestående av en hushjelp og hussjefen. Andre arbeider når de trengs. Det hele har kommet som et stort sjokk, da de var stolte av å arbeide for dem ved Frogmore, sier en kilde til Daily Mail, gjengitt av Express.

Statsborgerskapet truet

Nå som hertugparet har besluttet å bruke mer tid på andre siden av Atlanterhavet, har flere begynt å spekulere på Meghans prosess med å få britisk statsborgerskap.

Prosessen, som hertuginnen skal ha begynt like etter at hun giftet seg med prins Harry i 2018, kan nå bli stanset, da for mye tid utenfor Storbritannia ikke vil oppfylle kravene til godkjenning.

Det skriver The Times, gjengitt av Page Six.

Flere advokater har påpekt, blant annet overfor The Times, at hertuginnen i verste fall kan få problemer med søknaden sin hvis hun tilbringer for mye tid utenlands.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Buckingham Palace har alltid understreket at hertuginnen ikke vil få fortrinnsbehandling i prosessen, som krever at hun har bodd i Storbritannia i fem år før hun leverer en offisiell søknad, skriver The Times.

På de britiske myndighetene sin nettside står kravene for å kvalifisere seg til britisk statsborgerskap oppgitt.

Der står det blant annet at man ikke kvalifiserer om man har oppholdt seg utenlands i mer enn 270 dager i løpet av de siste tre årene. Det er også et krav at man ikke kan ha oppholdt seg utenfor Storbritannia i mer enn 90 dager i løpet av det siste året.

På en annen side står Meghans talsperson fast på at prosessen ikke kommer til å bli stoppet av hertuginnen selv.

- Det er ingen forandring rundt hennes søknad om britisk statsborgerskap, uttaler representanten overfor The Times, gjengitt av Page Six.

Overrasket

Selv om hertuginnen nå befinner seg i Canada, har hun opprettholdt sitt veldedige arbeid. Tirsdag denne uken dukket hun nemlig opp på et kvinnesenter i Vancouver, nærmere bestemt Downtown Eastside Women's Center, som hjelper fattige kvinner og barn.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan besøkte tirsdag et kvinnesenter i Vancouver. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Hertuginne Meghan besøkte tirsdag et kvinnesenter i Vancouver. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Besøket har naturligvis blitt dokumentert på organisasjonens Facebook-side, hvor 38-åringen er fotografert sammen med flere kvinner.

«Se hvem vi drakk te med i dag! Hertuginnen av Sussex, Meghan Markle, besøkte oss i dag for å diskutere saker om kvinner i samfunnet», skrev de til bildet.

I AKSJON: Prins Harry under trekningen til Rugby League VM på Buckingham Palace. Foto: AP/ NTB Scanpix
I AKSJON: Prins Harry under trekningen til Rugby League VM på Buckingham Palace. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer

Også prins Harry har vist seg for første gang etter at avgjørelsen ble kjent forrige uke. Prinsen deltok nemlig på trekningen til Rugby Leauge VM, som ble arrangert på Buckingham Palace torsdag.

Dette var altså prinsens første offisielle opptreden etter kunngjøringen om at hertugparet skal trekke seg tilbake, og under arrangementet fikk prins Harry naturligvis spørsmål om beslutningen - noe han ifølge Sky News unnlot å svare på.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Tilbake på jobb etter den tøffe tiden

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer