Fritt frem for Joachim

Alexandras bryllup åpner veien for at prins Joachim kan gifte seg.

Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I konas fotspor?

SEHER.NO: Se og Hørs kongereporter Kjell Arne Totland tror at prinsesse Alexandras bryllup åpner døren for at også prins Joachim kan fri til sin kjæreste, Marie Cavallier.

- Det er  ingen tvil om at Alexandras nye giftermål gjør det mye mer sannsynlig at også prins Joachim snart gifter seg på nytt, sier Kjell Arne til Seher.no.

Han innrømmer at det har vært litt vemodig å få nyheten om at Alexandra nå gifter seg ut av den danske kongefamilien:

- Samtidig som det gleder meg at prinsesse Alexandra nå har funnet Lykken igjen, må jeg innrømme at det er med et visst vemod jeg mottar meldingen om at hun nå gifter seg ut av den danske kongefamilien. Jeg dekket selv forlovelsen og bryllupet med prins Joachim i 1995 - og har med glede fulgt henne i alle år siden.

Få kongelige kvinner har imponert meg som henne - og før kronprinsesse Mary kom inn i bildet, var hun kanskje det danske kongehus' største aktivum.

Etter kort tid talte hun perfekt dansk. Hun har en medfødt evne til å omgås folk - samtidig som hun har klart å beholde den lille distansen som er nødvendig i rollen som prinsesse. Noe svigermor Margrethe har berømmet henne for mange ganger - både før og etter skilsmissen fra prins Joachim, sier Kjell Arne.

Han synes også at Alex har taklet rollen som fraskilt prinsesse meget godt:

- Jeg var glad da Alex etter skilsmissen fikk beholde sin plass i kongefamilien - og opplevde hennes enestående popularitet på nært hold da hun høsten 2005 var invitert til en norsk festforestilling i Det kongelige teater i København av kong Harald og dronning Sonja.

Ved sitt nye giftermål er Alex helt ute av kongefamilien. Hun mister prinsessetittelen - og skal kun tituleres grevinne av Frederiksborg, en tittel dronning Margrethe ga henne nettopp i tilfelle hun skulle gifte seg igjen...

Kjell Arne tror danskene er glade for at Alex ikke blir en helt vanlig borger etter sitt forestående bryllup.

- Danskene elsker Alexandra - og unner henne alt godt. De beundrer også den styrken hun viser når hun nå gifter seg med sin langt yngre Martin. Og nye meningsmålinger viser at danske kvinner støtter henne i hennes modige valg av ny livspartner.

- Foreløpig vet vi svært lite konkret om bryllupet lørdag 3. mars. Hoffet i Danmark opplyser kun at det vil foregå "i private former". Det blir altså ikke noe stort kongelig bryllup denne gang - med mange kongelige gjester.

Selv tror jeg det vil bli et enkelt, borgerlig bryllup - med bare den nærmeste familie til stede. Alexandras sønner ,prinsene Nikolai og Felix vil selvsagt være med. Og det vil faktisk ikke forundre meg om prins Joachim også dukker opp... Han og Alex har klart å bevare et enestående vennskapsforhold - som også inkluderer Martin, sier Kjell Arne forventningsfullt!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer