Prinsesse Ingrid Alexandra:

Friskmeldt

Prinsesse Ingrid Alexandra er tilbake på skolen etter coronasykdom.

FRISK: Prinsesse Ingrid ALexandra er frisk etter å ha testet positivt for corona. Det bekrefter kronprinsen. Foto: Lise Åserud / NTB
FRISK: Prinsesse Ingrid ALexandra er frisk etter å ha testet positivt for corona. Det bekrefter kronprinsen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Ingrid Alexandra (17) er friskmeldt fra covidsykdom og tilbake på Elvebakken skole. Det bekrefter kronprins Haakon (48) til NRK.

22. august ble det kjent at prinsessen hadde blitt smittet av coronaviruset, og at hun var i isolasjon på Skaugum. Det meldte kongehuset i en pressemelding. Resten av kronprinsfamilien ble også testet, med det var imidlertid ingen andre som var smittet.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen utsetter mandagens besøk til UngInvest i Modum, og Kronprinsparet vil utsette markeringen av 20-årsjubileet for Kronprinsparets fond som skulle funnet sted på Skaugum onsdag, het det videre i pressemeldingen.

Fondet ble opprettet i forbindelse med kronprinsparets bryllup 25. august i 2001, og fikk navnet Kronprinsparets Humanitære Fond.

I pressemeldingen ble det også opplyst om at kronprinsen heller ikke ville delta under debarkering av Kongeskipet Norge.

UT PÅ TUR: For å markere at det var 75 år siden krigens slutt, skulle kronprins Haakon bruke tre dager på å gå til svenskegrensen. Video: Andreas Fadum Vis mer

Fullvaksinerte

I februar opplyste Slottet at kong Harald (84) og dronning Sonja (84) hadde fått sin andre vaksinedose mot coronaviruset. Den første dosen fikk kongen og dronningen 13. januar.

Da prinsessen ble smittet var det første gang et medlem av den norske kongefamilien testet positivt for coronaviruset, ifølge NTB. Kongeparet satt imidlertid i karantene i november i fjor etter at en ansatt ved slottet testet positivt.

14 medarbeidere ved Slottet ble satt i karantene som følge av hendelsen. Både kongen og dronningen testet imidlertid negativt.

ISOLERT: Dronning Sonja fortalte under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det var trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Kongelig karantene

Prinsessen er nummer to i arverekken til den norske tronen etter kronprins Haakon, og går til daglig på studiespesialiserende linje ved Elvebakken videregående skole.

Også i mars 2020 var kongeparet i karantene etter et statsbesøk til Jordan. Dette førte blant annet til at kongen måtte lede det ukentlige statsrådet over telefon.

I desember delte det norske kongehuset en rekke bilder fra hvordan det så ut da kongen holdt statsråd fra karantene.

17. MAI: Dronning Sonja hadde et spesifikt krav til kjendisdatteren som var kokkelærling på Kongsgaarden. Vis mer

LES OGSÅ: Deler privat bilde på bursdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer