Prins Charles:

- Fridde til annen kvinne før Diana

Ble avvist.

AVVIST: Prinsesse Diana var ikke den første kvinnen prins Charles ønsket å gifte seg med. Foto: David Levenson / REX / NTB
AVVIST: Prinsesse Diana var ikke den første kvinnen prins Charles ønsket å gifte seg med. Foto: David Levenson / REX / NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at forholdet mellom den avdøde prinsesse Diana og tolv år eldre prins Charles (72) var turbulent i årene de var et par.

Den 29. juli i 1981 fulgte en hel verden spente med, da den britiske arveprinsen Charles endelig skulle få sin Diana. De var Storbritannias, om ikke verdens, mest omtalte par og flere gledet seg stort til å lese om alle detaljene.

Til tross for at Diana har vært død siden 1997, lar folk seg fremdeles fange av detaljer fra det offentlige forholdet. Derfor vekker en ny dokumentar, « The Royal House of Windsor», nå oppsikt.

Der hevdes det nemlig at prins Charles skal ha fridd til en annen kvinne før han fridde til Diana.

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

Flere i kikkerten

Forlovelsen har blitt skrevet inn i historiebøkene som en av de mest omtalte, men også merkverdige, forlovelsene i kongelige kretser.

Ikke nok med at det var hele tolv år mellom prinsen og Diana - som den gang bare var 19 år - men prinsens uttalelse under offentliggjøringen vekket også oppsikt.

«Hva enn forelsket betyr», svarte han nemlig på spørsmål om paret var forelsket.

FORLOVET: 24. februar i 1981 kunngjorde prins Charles sin forlovelse med Diana. De giftet seg senere samme år. Foto: Pa Photos / NTB
FORLOVET: 24. februar i 1981 kunngjorde prins Charles sin forlovelse med Diana. De giftet seg senere samme år. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer

De fire ordene glei som ut av munnen hans, der det var tydelig at han stilte seg tvilende til om han var forelsket i Diana, knuste den kommende prinsessen.

Ifølge dokumentaren, gjengitt av Mirror, skal nettopp det at han ikke egentlig var særlig forelsket i Diana, ikke vært så rart. I tillegg til at han hadde et svært godt øye til Camilla Parker-Bowles (73), skal det nemlig ha vært en annen kvinne inne i bildet.

KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Video: Channel 4 Vis mer

En fjern kusine

Ifølge dokumentaren skal kvinnen ha vært Amanda Knatchbull. Det var Lord Mountbatten, som alle som har sett «The Crown» er godt kjent med, som i sin tid forsøkte å spleise det unge paret.

Hun er ni år yngre enn Charles, og til tross for at hun var en fjern kusine av prinsen, ble hun ansett som en «perfekt match».

FRIDD TIL: Lord Mountbatten følte seg skråsikker på at prins Charles passet godt med Amanda. I 1977 ble hun fridd til av prinsen, men takket nei. Her avbildet i 1978. Foto: Steve Wood /REX / NTB
FRIDD TIL: Lord Mountbatten følte seg skråsikker på at prins Charles passet godt med Amanda. I 1977 ble hun fridd til av prinsen, men takket nei. Her avbildet i 1978. Foto: Steve Wood /REX / NTB Vis mer

- I årevis forsøkte Mountbatten i all hemmelighet å få Amanda til å bli den kommende dronning, uttales det i dokumentaren, ifølge Mirror.

Deretter skal kjærligheten ha begynt å blomstre mellom turtelduene. I 1977 tok prinsen med seg den unge kvinnen på den rojale yachten Britannia til paradisøyen Eleuthera i det karbisike hav.

- Hun svarte nei

Samme år skal han ha gått ned på kne og fridd til Amanda, som i dag har tatt den nåværende ektemannens etternavn Ellingworth.

- Charles snudde seg mot henne og spurte: «Vil du bli min kone?». og hun svarte nei.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- De hadde vært mye sammen, men jeg tror faktisk at forholdet var for tett. De var som bror og søster.

Kort tid etter den harde avvisningen, begynte prinsen å date Diana. Paret giftet seg i 1981, før det endre i en bitter skilsmisse i 1996 - året før hun døde. I dag er prinsen gift med hans store kjærlighet, Camilla, hertuginnen av Cornwall.

LEG OGSÅ: Avslører telefonsamtalen som knuste Dianas hjerte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer