Durek Verrett:

Freser mot norsk presse: - Mobbere

Durek Verrett svarte på bokkritikken i en direktesendt Instagram-sending i natt.

«SENSURERT»: Den selverklærte sjamanen, Durek Verrett, langet i natt ut mot norsk presse og forlaget Cappelen Damm etter at boka hans «Spirit Hacking» ikke skal utgis i Norge likevel. Video: @shamandurek Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag bekreftet forlaget Cappelen Damm overfor Dagbladet at de stopper utgivelsen av den selverklærte sjamanen Durek Verretts bok «Spirit Hacking» i Norge.

Boka skulle etter planen komme ut i slutten av denne måneden, og har allerede høstet stor kritikk. Dagbladet har blant annet omtalt boken, som Dagbladets anmelder kalte «gal manns tale».

I natt holdt Verrett en direktesending på Instagram, der han snakker om situasjonen og forklarer boka. Han langer også ut mot norsk presse, som han blant annet anklager for å drive med mobbing.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å si noe, men jeg vil ikke la mobberne holde på lenger. Norske medier, dere er mobbere. Dere mobber kjæresten min, dere mobber meg, for å selge aviser. Det er en skam. Dere vil ikke at folk skal få vite sannheten, sier Verrett.

Han hevder også at forlaget trakk boka uten å varsle Verrett eller teamet hans.

- AVTRYKK I VAGINA: Durek Verrett, også kjent som prinsesse Märtha Louises kjæreste og selvutnevnt sjaman, uttalte seg om kvinners vagina og sexpartnere til det irske nettstedet Xposé. Det likte ikke kjendislegen Wasim Zahid. Video: Wasim Zahid. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Misforstått

Dagbladet har skrevet at Verrett i boka hevder at dødelige sykdommer, som kreft, kan oppstå som et resultat av at vi ikke lenger ønsker å leve, noe som fikk sterk kritikk fra leger.

Han sier i direktesendingen at han mener at flere av tingene som tas opp i boka er misforstått og tatt ut av kontekst av norsk presse og andre. Verrett understreker i videoen hvor viktige leger er i samfunnet.

- Men vi kan ikke benekte... alle de åra jeg har hjulpet folk med kreft, det jeg har sett og opplevd - ikke alt i kroppen handler om genetikk. Det kan også handle om miljø, forurensning og stress, ting som påvirker kroppen, sier han.

FRITTALENDE: Prinsesse Märtha Louise sin kjæreste, Durek Verrett, holder lite tilbake når han beskriver sexlivet sitt. Video: Rød Løper Vis mer

- Flerdimensjonalt

Han sier videre at det i sjamanismen er slik at de ser på mennesket som flerdimensjonalt.

- Vi vet at du vil få behandling og bli frisk. Men det finnes et annet aspekt, en del av deg som ikke vil leve. Det er det vi ser på i sjamanismen. Det ligger i underbevisstheten. Det foregår på flere områder i livet. Hvorfor spiser man for mye, hvorfor drikker man? Det er ting som ligger i underbevisstheten.

Han mener man må tørre å ta risiko «utenfor boksen» og ikke være redd for å bli kalt kvakksalver eller gal. Han mener også at han i sin bok har roset leger for arbeidet de gjør, men hevder at de ikke forstår seg på hans virke.

Derfor etterspør han at like mye penger som brukes på medisinske studier skal brukes på å etterprøve sjamanistiske teorier.

- Sjamanisme er sjelens vitenskap, og om noen vil teste disse teoriene er det bare å komme med millioner av dollar. Vi kan åpne et forskningssenter, sier han.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Verrett påstår at han egentlig hadde planer om å la dette forbigå i stillhet. Da Dagbladet tok kontakt med ham i går, opplyste hans assistent om at de ikke ønsket å kommentere kritikken.

I den 30 minutter lange direktesendingen svarer han derimot på flere av de kritiske oppslagene norsk presse har hatt den siste tida. Verrett mener selv at det er mobbing.

- Jeg ble mobbet på skolen fordi jeg tenkte annerledes, og jeg ble sendt til rektor fordi jeg visste hvordan systemet var. Jeg skal ikke hanskes med mobbere lenger. Dere mobber dama mi og dere mobber meg. Det er skamfullt og ikke bra for menneskeheten. Dere vil ikke at folk skal få vite sannheten med sensur, sier han, og refererer til både pressen og forlaget.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Risikerer operasjon etter voldshendelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer