Prins Nikolai:

Fremtidsplanene klare etter farens sjokkutspill

Prins Nikolai vil starte på ny utdannelse.

HAR SØKT SKOLEPLASS: Etter å ha avbrutt sin militære utdannelse, har prins Nikolai nå søkt skoleplass ved Copenhagen Business School. Foto: NTB Scanpix
HAR SØKT SKOLEPLASS: Etter å ha avbrutt sin militære utdannelse, har prins Nikolai nå søkt skoleplass ved Copenhagen Business School. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2018 begynte prins Nikolai (19) av Danmark på en toårig utdannelse i Forsvaret - og gikk dermed i fotsporene til sin far, prins Joachim (50).

Sistnevnte står som et prakteksempel på en lang rekke kongelige som har tatt militærutdanning, og er utnevnt til oberst i reservestyrkene. Kongehusets menn har alltid vært en del av det danske forsvaret, og 50-åringen har aldri lagt skjul på at han tok det som selvfølge at tradisjonen ville bli videreført av hans eldste sønn.

SLUTTET: Prins Nikolai (midten) valgte å avbryte utdannelsen i Forsvaret etter to måneder. Foto: NTB Scanpix
SLUTTET: Prins Nikolai (midten) valgte å avbryte utdannelsen i Forsvaret etter to måneder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så kom kontrabeskjeden: 19-åringen valgte å avbryte oppholdet i oktober 2018 - to måneder inn i utdannelsen.

I mellomtiden har prins Nikolai gjort det stort som modell.

Har søkt skoleplass

19-åringen har derimot gjort det tydelig at han ønsker flere bein å stå på i framtida, og nå har han bestemt seg for å begynne på skolen. Hvis alt går etter planen blir den unge prinsen student ved Copenhagen Business School til høsten.

Kongehuset bekrefter overfor danske BT at Nikolai har levert en søknad til bachelorutdannelse, og at han - i likhet med andre søkere - får svar 26. juli.

Den danske prinsen går dermed i fotsporene til sin mor, grevinne Alexandra (55) - som har en utdanning innen handel og økonomi fra Hongkong.

GJØR SOM MAMMA: Prins Nikolais mor, grevinne Alexandra, har også businessutdannelse. Foto: NTB Scanpix
GJØR SOM MAMMA: Prins Nikolais mor, grevinne Alexandra, har også businessutdannelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Presset ham for hardt

Nyheten om Nikolais skolebeslutning kommer kort tid etter at prins Joachim kom med oppsiktsvekkende uttalelser til Billed-Bladet. I intervjuet erkjente 50-åringen at han tok sønnens valg om å gi seg i Forsvaret som et stort nederlag.

Prins Joachim innrømmet samtidig at han hadde presset Nikolai for hardt.

- Prinsesse Marie spurte meg på forhånd om jeg var helt sikker på at det (Forsvaret, journ.anm.) var en god idé for ham. «Er du sikker på at han er den typen?», sa hun.

- Jeg slo ut armene og sa: «Selvfølgelig er han det!», sa Joachim til Billed-Bladet.

Likevel forklarte prinsen at han respekterer at sønnen hadde andre drømmer og mål i livet.

- Dette var en situasjon hvor det ikke ga mening at han fortsatte. Når det er slik at jeg har kjørt ham for hardt, skal det ikke gå ut over ham.

Prins Joachim forklarte videre at han til syvende og sist er svært stolt av sønnen.

Modellsuksess

Som nevnt har Nikolai gjort stor suksess som modell, men dette er ikke en karriere han vil å satse alt på. I et intervju med det danske magasinet Tæt på har han nemlig tidligere uttalt at det er fin jobb å ha ved siden av en utdannelse - som han nå forhåpentligvis skal ta fatt på til høsten.

- Jeg ønsker meg ikke en karriere som modell. Jeg vil heller se på det som en jobb, som kan hjelpe meg på vei mens jeg utdanner meg, har han tidligere uttalt.

I samme intervju kunne 19-åringen avsløre at han hadde fått trening av det anerkjente byrået Scoop Models, og det er tydelig at han har et modelltalent.

Bare tre måneder etter at det ble kjent at Nikolai hadde signert kontrakt med ovennevnte modellbyrå, landet han nemlig sin første, store forsidejobb.

FORSIDESTJERNE: Prins Nikolai av Danmark er en av modellene som fikk æren av å pryde forsiden av magasinet Dust. De har ofte flere forskjellige forsider, men det er ingen tvil om at dette er det som trolig skaper mest blest rundt publikasjonen. Faksimile: Dust
FORSIDESTJERNE: Prins Nikolai av Danmark er en av modellene som fikk æren av å pryde forsiden av magasinet Dust. De har ofte flere forskjellige forsider, men det er ingen tvil om at dette er det som trolig skaper mest blest rundt publikasjonen. Faksimile: Dust Vis mer

Det var magasinet Dust som lot prinsen være en av modellene for en kommende utgave. Dust kommer ut to ganger i året, og er basert i Berlin og London. Det ble startet opp i 2010, og har blitt en favoritt blant moteinteresserte verden over.

I senere tid har han også vært å se på forsiden av den ukrainske utgaven av Vogue, i tillegg til å ha gått på catwalken for motehus som Dior og Burberry.

LES OGSÅ: Derfor slaktes hun etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer