Europeiske kongehus

Fremtidens konger og dronninger

Her er oversikten over prinsesse Ingrid Alexandras blivende kolleger.

SKAL ARVE TRONEN: Flere av Europas fremtidige monarker var på plass for å feire prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Fra venstre: prinsesse Estelle av Sverige, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Charles av Luxembourg. Bak fra venstre: kronprinsesse Catharina-Amalia av Nederland og prinsesse Elisabeth av Belgia. Foto: Lise Åserud / NTB
SKAL ARVE TRONEN: Flere av Europas fremtidige monarker var på plass for å feire prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Fra venstre: prinsesse Estelle av Sverige, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Charles av Luxembourg. Bak fra venstre: kronprinsesse Catharina-Amalia av Nederland og prinsesse Elisabeth av Belgia. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Unge tronarvinger er i vinden nå om dagen. Denne uken kom filmen «Royalteen: Arvingen» basert på den norske kritikerroste ungdomsboken «Arvingen» på Netflix, og i fjor var «Young Royals » en seriesnakkis.

Den nevnte filmen og serien handler dog om fiktive tronarvinger. Men da prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag ble feiret offisielt i juni i år, var flere av den yngre garde kongelige fra den virkelige verden på plass.

Dette var første gang flere av dem var på slottsgalla, men det blir slett ikke den siste. Denne gjengen som i tillegg til Ingrid Alexandra inkluderte tronarvingene i Sverge, Nederland, Belgia og Luxembourg, skal nemlig i fremtiden bli hverandres nære kolleger.

I tillegg får de selskap fra Storbritannia, Danmark, Monaco og Spania.

Drar nytte av hverandre

Vennskapsbåndene går på tvers av kongehusene, og det er ingen tvil om at monarkene og deres arvinger har stor nytte av hverandre. Det er jo ingen andre som kan forstå bedre hva de står i og hvilke utfordringer de har enn andre som er født til samme posisjon.

– Jeg er jo så heldig at jeg har mange jevnaldrende tronarvinger i Europa nå, så jeg håper jo at vi kan bruke hverandre etter hvert, sa prinsesse Ingrid Alexandra til NRK da hun fylte 18.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.