- Fremstår som en usikker, forvirret og nervøs mann

Kroppspråk-ekspert trekker fram en rekke tegn på at kongen ikke snakker sant.

<strong>BLIR IKKE TRODD:</strong> Forfatterne Deanne Rauscher og Thomas Sjöberg har liten tro på påstandene kongen kom med mandag. Kroppsspråk-ekspert Live Bressendorf Lindseth er heller ikke overbevist. Foto: Scanpix
BLIR IKKE TRODD: Forfatterne Deanne Rauscher og Thomas Sjöberg har liten tro på påstandene kongen kom med mandag. Kroppsspråk-ekspert Live Bressendorf Lindseth er heller ikke overbevist. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I boken «Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken» påstås svenskekongen å ha hatt affærer og besøkt strippeklubber. Men det stemmer ikke, påsto Carl Gustaf selv i et intervju mandag.

I intervjuet med det svenske nyhetsbyrået Tidningarnas Telegrambyrå nekter kongen også for at det skal finnes pikante bilder av ham sammen med nakne damer.

Men kongen virket svært utilpass mandag, og kroppsspråk-ekspert Live Bressendorf Lindseth sier at han framsto veldig uheldig.

Se intervjuet med Carl Gustaf her.

- Førsteinntrykket mitt er at dette er en rimelig forvirret mann som er veldig usikker og nervøs og føler seg veldig ubekvem, sier hun til Seher.no etter å ha sett hele intervjuet.


Bressendorf Lindseth er kommunikasjonsrådgiver i Kondor AS og har skrevet flere bøker om kroppsspråk, og trekker fram en rekke ting i Carl Gustafs oppførsel som tyder på at han er nervøs.

- Klassiske trekk på dette er for det første øynene. Det er interessant å se hvordan pupillene utvider seg litt, noe som er en følelsesmessig affekt når han får vanskelige spørsmål. I tillegg ser man hvordan han strammer øyenbrynene, som tyder på at han er litt sint. Han blunker også unaturlig mye, noe som er veldig spesielt.

Kroppsspråk-eksperten mener at dersom kongen skulle virket troverdig, burde han hatt et fokusert blikk og vært mer til stede.

- Det er også interessant å se hvor mye han væter leppene, noe som er et tegn på at han er tørr i munnen, nervøs og redd. Blikket hans er også veldig flakkende. De gangene vi så hendene hans, var det også interessant å se hvordan han holdt på fingrene sine.

Bressendorf Lindseth er heller ikke i tvil om at kongen har gjort noen av de tingene han nekter for.

- Etter å ha sett dette, må jeg jo si at jeg tror han har vært på disse stedene. Jeg tror ikke på det han sier. Han er engstelig og føler seg kjørt opp i et hjørne. Han ser ut som en gutt som har vært på epleslang, og har blitt tatt. Også tror jeg jo ikke at kona hans er spesielt fornøyd for tiden heller, legger hun til.

Forfatteren bak «Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken», Deanne Rauscher, sa mandag kveld i likhet med Bressendorf Lindseth at hun ikke tror på det kongen sier.

- Kongen lyver. Kongen fortsettet å lyve, sier hun til
Aftonbladet.

I intervjuet med kongen, som ble sluppet klokken 19.00 mandag, nekter han blant annet for et hvert bekjentskap med strippeklubber og kriminelle miljøer. Thomas Sjöberg er også forfatter i boken, og heller ikke han tror på Carl Gustafs påstander.

- Jeg er helt overbevist om at han har vært i de her miljøene, sier Sjöberg.

- Jeg synes at en del av svarene hans er pinlige. Han fortsetter å fornekte på en latterlig måte. Han tar det ikke på alvor.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det finnes ingen bilder  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer