VIL I KRIGEN: Kronprins Frederik skal være lysten på å reise til Afghanistan, men blir - ifølge danske B.T - forhindret fra sentrale hold i hjemlandet. Foto: STELLA PICTURES
VIL I KRIGEN: Kronprins Frederik skal være lysten på å reise til Afghanistan, men blir - ifølge danske B.T - forhindret fra sentrale hold i hjemlandet. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Frederik vil i krigen

Dansk kongelig er parat til å reise fra kone og to små barn.

SEHER.NO: Den danske kronprinsen, Frederik, har flere ganger tryglet om å få lov til å komme ut og følge de danske soldatenes livsfarlige arbeid. Det forteller sentrale kilder i det danske forsvaret til B.T.

Avisens høytstående militære kilder, som ønsker å være anonyme, forteller om en motivert kronprins.

- Det å komme seg til Afghanistan er et av hans største ønsker. Det vet vi.

Når - eller om - drømmen går i oppfyllelse er det til gjengjeld vanskelig å spå. Ifølge B.T har det gjentatte ganger vært embetsmenn som finner på forklaringer - eller problemer - som forhindrer ham i å komme av sted.

- De er vel bekymret for å skape furore hvis noe skulle gå galt, sier en kilde.

I England har "forsiktigheten" vært markant mindre. Prins Harry, som er nummer tre i arverekken i det britiske kongehuset, var tidligere i år cirka fem uker i Afghanistan, der han tjenestegjorde. Prinsen måtte dog i all hast returnere - ettersom utstasjoneringen slapp ut i mediene.

Den danske bataljonsjefen i Afghanistan, Jens Lønborg, legger ikke skjul på at han ville ønsket kronprinsen velkommen i styrkene.

- Vi kan påta oss den oppgaven. Jeg vil ikke si at det er et umulig prosjekt, sier han til avisen.

LES OGSÅ: Kronprinsens ring på havets bunn

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.