Det danske kongehuset:

Fratar kongevenn alle kongelige titler

Dronning Margrethe med hard avskjed til mangeårig venn av kongehuset.

NEDGRADERER MANGEÅRIG VENN: Dronning Margrethe har besluttet å inndra samtlige av kongehusvennen Christian Kjærs kongelige titler. Her er dronning Margrethe avbildet sammen med kronprinsesse Mary. Foto: NTB scanpix
NEDGRADERER MANGEÅRIG VENN: Dronning Margrethe har besluttet å inndra samtlige av kongehusvennen Christian Kjærs kongelige titler. Her er dronning Margrethe avbildet sammen med kronprinsesse Mary. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Danmarks dronning Margrethe (79) har besluttet å inndra samtlige av Christian Kjærs (76) kongelige titler. Det bekrefter kongehusets kommunikasjonsavdeling overfor Ekstra Bladet.

Den velstående advokaten ble utnevnt til kammerherre i 2005, etter mange års vennskap med kongehuset. Et spesielt nært vennskap hadde han til prins Henrik, som gikk bort i februar i fjor.

Prinsen var forlover da Kjær og kona Susan Astani-Kjær giftet seg på hans private øy i Karibien i 2014.

PÅKJØRSEL: Christian Kjær fratas alle kongelige titler som en direkte konsekvens av at han i mars ble dømt for å ha kjørt ned en trafikkdirigent. Foto: Liselotte Sabroe/ NTB scanpix
PÅKJØRSEL: Christian Kjær fratas alle kongelige titler som en direkte konsekvens av at han i mars ble dømt for å ha kjørt ned en trafikkdirigent. Foto: Liselotte Sabroe/ NTB scanpix Vis mer

Avisen skriver at degraderingen er en direkte konsekvens av at Kjær i mars ble dømt for å ha kjørt ned en trafikkdirigent i forbindelse med et sykkelløp i Hørsholm i august i fjor. Han skal være orientert om dronningens beslutning.

GIKK BORT: Sent på kvelden tirsdag 13. februar 2018 sovnet prins Henrik av Danmark stille inn, 83 år gammel. Både dronning Margrethe og sønnene deres, kronprins Frederik og prins Joachim, var til stede. Prins Henrik var en fargerik prins - se noen av øyeblikkene fra livet hans her! Vis mer

Mente han ble utsatt for vold

Da saken var for retten i februar krevde Kjærs forsvarer frifinnelse på alle punkter.

Ifølge hans forklaring var han på vei fra eiendommen sin til bakeriet søndag morgen 18. august. Det skal ha oppstått uenigheter om trafikale anvisninger rundt et kryss, der frivillige fra den lokale sykkelklubben i gule vester forsøke å dirigere trafikken i forbindelse med løpet.

Det endte med at en av dem ble påkjørt i lav fart. Ifølge tiltalen skal vedkommende ha falt og pådratt seg et blåmerke på høyre kne.

Kjær selv mente han ble utsatt for vold.

- Han ble så sint, jeg har aldri sett noe liknende. Så tar han staven sin og slår meg på kinnet, skal han ha sagt i retten, ifølge danske TV 2.

På spørsmål om hvorfor han ikke anmeldte volden, skal han ha svart at han synes politiet hadde nok å ta seg til.

Vil straffe kommunen

Tingretten var uenig med Kjærs forsvarer i kravet om frifinnelse. Han ble tildelt 30 dagers betinget fengsel og 10 000 kroner i bot. I tillegg er han fratatt lappet i ett år.

Utenfor rettslokalet skal Kjær ha avfeid overfor pressen at dommen kom til å få konsekvenser for hans ærestitler.

Kjær var på ingen måte fornøyd med dommen, og i midten av april fortalte hans kone, Susan Astani-Kjær, at familien vurderer å flytte for å straffe kommunen.

- Etter denne urettferdige behandlingen og opplevelsen vurderer vi å legge ut eiendommen for salg og flytte, sa hun til danske Se og Hør.

Overfor Ekstra Bladet opplyser Christian Kjærs sekretær at han ikke ønsker å kommentere dronningens beslutning.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Var prinsenes stefar. Nå har de ingen kontakt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer