Fransk «prinsesse» i dødsulykke

Ble bare 54 år gammel.

DØD: Den franske «prinsessen» Hermine de Clermont-Tonnere har gått bort, 54 år gammel. Her er hun fotografert i Paris i 2013. Foto: NTB Scanpix
DØD: Den franske «prinsessen» Hermine de Clermont-Tonnere har gått bort, 54 år gammel. Her er hun fotografert i Paris i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den franske hertugdatteren Hermine de Clermont-Tonnere har gått bort som følge av skadene etter at hun var involvert i en ulykke på motorsykkel.

Hun ble bare 54 år gammel.

Det melder flere internasjonale medier, deriblant Point De Vue.

ULYKKE: Den franske 54-åringen døde som følge av en motorsykkelulykke. Foto: NTB Scanpix
ULYKKE: Den franske 54-åringen døde som følge av en motorsykkelulykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var omgitt av familien

I en uttalelse fra familien kommer det fram at 54-åringen gikk bort 3. juli etter å ha tilbrakt måneder i koma som følge av den fatale ulykken.

DØDE: Disse kjente personene har gått bort så langt i år. Vis mer

- Hermine de Clermont-Tonnerre, født i 1966, har nettopp forlatt oss etter en måned i koma på sykehuset Kremlin Bicetre etter en tragisk motorsykkelulykke. Hun var omgitt av hele familien da hun døde, heter det i en uttalelse fra familien.

Hertugdatteren omtalte seg selv om prinsesse, og skal også ha blitt betraktet som en av det franske folket.

MOTELØVE: Den franske sosietetskvinnen var en moteløve, og var ofte å se under moteukene i Paris. Her viser hun frem klærne til designer Franck Sorbier i 2002. Foto: Reuters / NTB Scanpix
MOTELØVE: Den franske sosietetskvinnen var en moteløve, og var ofte å se under moteukene i Paris. Her viser hun frem klærne til designer Franck Sorbier i 2002. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

«Prinsessen» er søsteren til den nåværende hertugen av Clermont-Tonnerre, Aynard Jean Marie Antoine. Disse titlene ble gitt til familien hennes i 1823, og bekreftet av paven i 1911. Prinsessetittelen er imidlertid ikke anerkjent av den franske regjeringen.

54-åringen var datter av hertug Charles Henri av Clermont-Tonnerre og Anna Moranville. Hun var kjent som en motorsykkelentusiast med en svakhet for Hells Angels og Harley Davidson, ifølge den franske publikasjonen.

Moteløve

Hun begynte sin karriere som stylist hos det franske motehuset Christian Dior, før hun jobbet på Point De Vue som journalist på 1990-tallet. 54-åringen har tidligere vært gift med den franske forretningsmannen Alastair Cuddeford og etterlater seg de to barna, Allegra og Calixte.

I en pressemelding kommer det fram at hertugdatteren alltid hadde evnen til å lyse opp ethvert rom hun var i.

HYLLES: Venner og familie hyller nå den avdøde «prinsessen». Her er hun fotografert på en fest i 2001, i forbindelse med kinesisk nyttår. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Venner og familie hyller nå den avdøde «prinsessen». Her er hun fotografert på en fest i 2001, i forbindelse med kinesisk nyttår. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hele hennes familie og venner vil minnes Hermine som en flott dame med et stort hjerte og en som alltid hadde tid til andre, heter det i deler av pressemeldingen, ifølge Fox News.

Ifølge New York Post hadde hertugdatteren en forkjærlighet for fester, der hun ofte gikk rundt med en sigar i den ene hånda og en cocktail i den andre. Franskmennene omfavnet stilen hennes og mediene omtalte henne som rock-and-roll-prinsessen.

I etterkant av motorsykkelulykken uttalte den franske popsangeren Jean-Luc Lahaye seg om 54-åringen - som også var hans slektning.

- Hun er en jente som jeg elsker, en trofast venn, veldig glad og en ekstraordinær karakter, uttalte popsangeren, ifølge avisa.

Hertugdatteren skrev sju romaner og dukket opp på flere tv-serier, inkludert «Fear Factor» og «La Ferme Celebrities en Afrique».

LES OGSÅ: - Brudd for stjerneparet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer