Prins Andrew:

- Fra vondt til verre

Mener prinsen befinner seg i en ekstremt vanskelig situasjon.

PRINSEBRØDRE: Prins Andrew og kong Charles. Foto: Peter Nichols /POOL/AFP/NTB
PRINSEBRØDRE: Prins Andrew og kong Charles. Foto: Peter Nichols /POOL/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Det var i september i fjor at Storbritannia sto helt stille etter nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort. Dronningen var tidenes lengstsittende monark, og dødsfallet førte til dagevis med landesorg.

Da hun gikk bort hadde hun en formue på over åtte milliarder kroner. Men som man kanskje skulle tro, så ble ikke pengene fordelt på dronningens fire barn. Hele den gigantiske pengesekken landet nemlig i fanget på tronarvingen, kong Charles (74).

Daily Mail skriver at en kilde fra slottet har begrunnet det med at penger som går direkte «fra monark til monark», er den mest «skatteeffektive» måten å overføre en formue på. Man slipper på denne måten unna arveavgiften.

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Stephen Simpson/Shutterstock/NTB. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Nå mottar kongen sterk kritikk for å ikke være villig til å dele pengene med søsknene sine prinsesse Anne (72), prins Andrew (63) og prins Edward (59).

Blant de som reagerer skal være venner av prins Andrew.

- Andrew er fortvilet. Han har blitt holdt helt utenfor. Andrew er et medlem av familien, for guds skyld, og han hadde ingen anelse om at dette skulle skje, forteller kilden til Daily Mail.

- Hva er det meningen at han skal gjøre? Holde i hånden til storebroren for å få tak over hodet? Ting går fra vondt til verre. Det er en katastrofe.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Kongehusekspert Hugo Vickers forteller at prinsens situasjon er vanskelig, fordi han ikke lenger har noen kongelige plikter, og dermed ikke lenger mottar økonomisk kompensasjon.

- Jeg synes litt synd på Andrew. Jeg anerkjenner ikke det han har gjort, hans relasjon til Jeffrey Epstein var hinsides uklokt. Men han er ikke en kriminell, og han befinner seg i en ekstremt vanskelig situasjon

LES OGSÅ: - Vil alltid stå ved hans side

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer