Prins Joachim:

Fra 20 000 sigaretter til null

I 2007 skal prins Joachim har blitt tildelt 20 000 sigaretter i året. Nå avslører den tidligere storrøykeren at han har stumpet røyken.

STUMPET RØYKEN: Prins Joachim avslører overfor Billed Bladet at han sluttet å røyke i sommer. Foto: NTB scanpix
STUMPET RØYKEN: Prins Joachim avslører overfor Billed Bladet at han sluttet å røyke i sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske prins Joachim (50) avslører overfor Billed Bladet at han for et halvt år siden stumpet røyken etter å ha lovet barna sine å gjøre det. Dermed er det bare dronning Margrethe (79) som fortsatt røyker i det danske kongehuset, ifølge ukebladet.

Også Joachims bror, kronprins Frederik, har tidligere stumpet røyken. Det samme gjorde Joachims far, prins Henrik, før han døde i februar i 2018.

Joachim forteller at det var hans barn som ville at han skulle slutte.

- De ville at jeg skulle slutte, så jeg lovet dem at jeg skulle gjøre det, sier han.

Sammen med kona prinsesse Marie (43) har han barna Athena (7) og Henrik (10), mens han har sønnene Nikolai (20) og Felix (17) med ekskona, grevinne Alexandra (55).

Sluttet før fødselsdagen

Joachim skal ha sluttet 12 minutter før sin egen 50-årsdag 7. juni i år, ifølge Ekstra Bladet, som gjengir intervjuet med Billed Bladet.

Prinsen har hatt et stort forbruk av sigaretter siden han var ung, ifølge Ekstra Bladet. I en artikkel fra 2007 skrev avisen at Joachim hvert år ble tildelt 20 000 sigaretter i pakker som var designet med hans eget monogram.

Dette tilsvarer et forbruk på 54 sigaretter om dagen.

Til tross for det store forbruket, opplyser prinsen at det ikke var vanskelig å slutte.

- Jeg hadde forberedt meg forut for at jeg sluttet, og det har faktisk ikke vært så vanskelig. Jeg har ikke savnet det i det hele tatt, sier han.

Flyttet

Nylig flyttet prins Joachim til Frankrike sammen med familien, der han tar landets høyest rangerte militære lederutdannelse. Oppholdet skal etter planen var fram til neste sommer.

Flyttingen har vært mye omtalt, da det nærmest har haglet med kritikk mot danskeprinsen etter at det ble kjent at han skal motta full apanasje (årslønn fra statskassa til statsoverhode, journ.anm.) i tiden han er ute av landet.

Svarte på kritikken

Den omdiskuterte apanasjen ligger på 3,8 millioner danske kroner i året, tilsvarende drøye fem millioner norske kroner.

Det er tidligere blant annet blitt påpekt at det å ta med seg pengene til utlandet er i strid med grunnloven, da pengene tross alt utbetales av staten.

Som svar på kritikken, har Joachim uttalt at han er i Frankrike på vegne av Danmark, og at han ble oppfordret til det av moren sin, dronning Margrethe. Kona Marie har omtalt kritikken som «helt urimelig».

RØPER HEMMELIGHETER: «Paradise Hotel»-programleder Triana Iglesias røper detaljer folk flest kanskje ikke visste om der populære programmet. Video: Jonas Scheie Hammer / Edit: Kine Falch Vis mer

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: På julefest hos eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer