Hertugfamilien av Cambridge:

Fotograf røper detaljer bak kulissene

- Jeg kjenner på presset når jeg er på disse fotoshootene, forteller hertugparets fotograf.

AVSLØRER: Fotograf Matt Porteous forteller om hvordan det er å jobbe bak kamera for hertugfamilien. Dette øyeblikket mellom hertuginne Kate og prins Louis er et av øyeblikkene han har foreviget på kamera for familien på fem. Foto: NTB Scanpix/ Matt Porteous
AVSLØRER: Fotograf Matt Porteous forteller om hvordan det er å jobbe bak kamera for hertugfamilien. Dette øyeblikket mellom hertuginne Kate og prins Louis er et av øyeblikkene han har foreviget på kamera for familien på fem. Foto: NTB Scanpix/ Matt Porteous Vis mer
Publisert

Nesten hver gang hertuginne Kate (38) og prins William (37) deler et familiebilde med offentligheten sammen med deres tre barn, prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1), får de stor oppmerksomhet av både pressen og sine rojale fans.

I anledning den britiske morsdagen i mars delte hertugparet flere bilder på sin offisielle Instagram-profil. Et av bildene var av Kate med datteren Charlotte på ryggen. I bakgrunnen så man også William med parets eldste sønn George på ryggen.

Ofte blir disse familiebildene tatt av profesjonelle fotografer, og ovennevnte stund mellom familien ble foreviget av fotograf Matt Porteous.

Nå avslører han hva som skjedde bak kulissene under fotoshooten med hertugfamilien - samt hvordan det er å jobbe for dem.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

Kjenner på presset

I et intervju med Hello! Magazine forteller Matt at ovennevnte bilde var en veldig artig fotoshoot. Han avslører at bildet ble tatt i fjor, samme dagen som familiens siste julekort ble offentliggjort.

- Det er et veldig morsomt bilde. Det viser familiens samvær, glede og det hele kommer ut i et eneste bilde. Det er nesten som et uskarpt bilde av at man løper, men det er det samværet tror jeg, det er derfor de valgte ut det bildet, forteller han.

Matt innrømmer at han svært ofte får spørsmål om hvordan det er å fotografere hertugfamilien, og han kan avsløre så mye som at de er en «veldig vakker» og «omsorgsfull familie».

- Jeg kjenner på presset når jeg er på disse fotoshootene. Definitivt første gangen, og den andre gangen. Nå er det mindre press, men det er jo press i hver jobb, fortsetter han.

Matt har fotografert medlemmene ved det britiske kongehuset opptil flere ganger, blant annet under barnedåpen til prins Louis og i anledning prins Georges bursdag i 2016.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Avslører favorittbildet

I intervjuet røper han også hvilket bilde som er hans personlige favoritt, noe han påpeker er bildet han tok av hertuginne Kate og prins Louis etter barnedåpen. På bildet man kan se den lille prinsen smile mens han er i morens armer.

Hertuginne Kate har selv en lidenskap for fotografi og har opptil flere ganger delt bilder hun selv har tatt av familien sin. Til magasinet komplimenterer Matt hertuginne Kate for sine fotograf ferdigheter.

FAVORITTBILDE: Dette bildet av hertuginne Kate med sønnen Louis i armene sine innrømmer Matt er hans absolutte personlige favoritt. Foto: NTB Scanpix/ Matt Porteous
FAVORITTBILDE: Dette bildet av hertuginne Kate med sønnen Louis i armene sine innrømmer Matt er hans absolutte personlige favoritt. Foto: NTB Scanpix/ Matt Porteous Vis mer

- Hun er en fantastisk fotograf, forteller han.

Ifølge Daily Mail er Matt direktør for Studio M, som er et prisbelønt kreativt studio som spesialiserer seg på portrett og kommersiell fotografering og film. Studioet er lokalisert på øya Jersey.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Nylig var det et spesielt bilde av hertuginne Kate som vakte stor oppsikt. Bildet ble delt på hertugparets offisielle konto på Instagram ,og i innlegget ble det fokusert på hvordan man kan bidra til at den mentale helsen ikke knekker som følge av isolering og sosial avstand, et tema hertugparet er svært engasjert i.

Det var imidlertid noe helt annet den rojale fansen bet seg merke i.

Hertuginne Kate hadde nemlig ikke på seg forlovelsesringen, kun giftering, og ifølge magasinet Harper's Bazaar hadde dette en helt naturlig forklaring.

GIFTERING: Kate har kun på seg gifteringen på bildet hertugparet delte på Instagram. Foto: Instagram / @kensingtonroyal
GIFTERING: Kate har kun på seg gifteringen på bildet hertugparet delte på Instagram. Foto: Instagram / @kensingtonroyal Vis mer

Ved å unngå å ha på seg flere smykker enn nødvendig, sørger hertuginne Kate for en mer effektiv håndvask – nå som det er viktig å være ekstra god med håndhygiene.

Å opprettholde god håndhygiene er nemlig et av de viktigste tiltakene mot koronaviruset, som i disse dager sprer seg verden over.

Folkehelseinstituttets nettsider står god hånd- og hostehygiene oppført blant de viktigste tiltakene mot spredning av nettopp covid-19.

LES OGSÅ: Prinsessetittel skaper forvirring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer