Trøbbel før bryllupet

Fortviler - kan ikke redde Durek

Durek Verrett trenger en ny nyre før det store bryllupet.

BEKYMRET: Prinsesse Märtha Louise er bekymret for forlovedens helse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BEKYMRET: Prinsesse Märtha Louise er bekymret for forlovedens helse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (52) skal være fortvilet for at hun ikke kan hjelpe forloveden Durek Verrett (48) med en ny nyre. Den siste sommerdagen i 2024, lørdag 31. august, skal hun og sjamanen gifte i Geiranger.

Spørsmålet mange stiller seg er i hvilken forfatning den selvutnevnte sjamanen vil være i når den store dagen nærmer seg.

Han er som kjent nyresyk igjen, og må ha dialyse to til tre ganger i uken.

FORLOVELSES-SEREMONI: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett forlovet seg i Los Angeles i juni 2022. Foto: Babak Golkar /elevateYOU / NTB
FORLOVELSES-SEREMONI: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett forlovet seg i Los Angeles i juni 2022. Foto: Babak Golkar /elevateYOU / NTB Vis mer

Nå bønnfaller Durek fansen sin om hjelp.

- Nå venter jeg på at venner skal tilby meg en ny nyre slik at jeg kan få en nyretransplantasjon. Jeg vil fortsette å helbrede og gjøre store ting, sier Durek i en direktesending på Instagram, som også ligger i opptak på hans Instagram-side.

Til nå har Durek Verretts mor holdt seg utenfor pressen. Men i mars reiste Se og Hør til New York, og fikk henne i tale. Video: Lars Gautneb. Bilder: Privat, Instagram/@shamandurek. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

Verrett mener at det hans sjamanistiske virksomhet som har gjort ham syk igjen, og at det er den mørke energien han tar imot som passerer gjennom systemet hans som får nyrene til å kollapse.

Tidligere har sjamanen uttalt til tyske Bild at det ikke blir aktuelt med bryllup før han får ny nyre. Det begynner å haste nå.

Sjamanen har lenge hatt problemer med nyrene. I 2012 gikk Märtha Louises forlovede gjennom en nyretransplantasjon, men trenger en ny før bryllupet.

Ifølge Durek har prinsesse Märtha testet seg, for å se om hun er en match, med negativt resultat. Prinsessen har selv ikke kommentert disse påstandene, og det vites derfor ikke om hun har gjennomgått en slik test.

NYRESYK: Durek Verrett må ha dialyse 2 til 3 ganger i uken fram til han får en ny nyre. Her avbildet i Los Angles etter en behandling. Foto: MEGA
NYRESYK: Durek Verrett må ha dialyse 2 til 3 ganger i uken fram til han får en ny nyre. Her avbildet i Los Angles etter en behandling. Foto: MEGA Vis mer

– Jeg er sikker på at vi en dag vil finne en nyre, forteller han til den tyske avisa.

Verrett sier han ikke vil tenke på helseproblemene sine mens han er på vei til alteret. Men får han ikke en ny nyre i god tid før bryllupet neste år, kan hele seremonien stå i fare. Helsen hans kan rett og slett ødelegge drømmen om å få kongsdatteren.

SYK: Durek Verrett snakker ut om sykdomshistorikken. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug, NTB. Vis mer

Se og Hør har sendt flere spørsmål til Durek om hvorvidt han har endret mening, men han ønsker ikke å svare.

- Jeg har ingen kommentarer til spørsmål om helsen hans, sier hans norske manager, Simon Eriksen Valvik, til Se og Hør.

Carina Scheele Carlsen, prinsesse Märtha Louises manager, har ikke besvart Se og Hørs henvendelser i forbindelse med denne artikkelen.

LES OGSÅ: - Må tåle kritikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer