<strong>INNLAGT:</strong> Kong Harald er for tiden innlagt på Rikshospitalet. Foto: NTB Scanpix
INNLAGT: Kong Harald er for tiden innlagt på Rikshospitalet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kong Harald:

Fortsatt innlagt

Kong Harald er fortsatt innlagt på sykehus, men forventes å bli utskrevet før helgen.

Publisert
Sist oppdatert

I går kom nyheten om at kong Harald (82) har blitt syk og innlagt på Rikshospitalet. Det kom frem i en uttalelse fra kongehuset, hvor de kunne opplyse om at bakgrunnen for sykehusinnleggelsen var svimmelhet.

Nå opplyser kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til NTB at kong Harald fortsatt er innlagt på sykehuset.

82-åringen skal etter planen være sykmeldt i to uker, og det er forventet at han skal bli skrevet ut fra sykehuset før helgen. I perioden kong Harald er sykmeldt er det sønnen, kronprins Haakon (46), som skal være regent.

- Vi har ingen ytterligere kommentar utover det som har kommet frem i pressemeldingen, sa kommunikasjonssjef Guri Varpe til Se og Hør i går kveld.

Opprinnelig skulle kong Harald reise til Trondheim i morgen for å være til stede under EM i håndball for menn. Dette utgår i tillegg til alt annet på programmet de neste to ukene som følge av sykemeldingen.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

Avlyste oppdrag

Sykehusinnleggelsen kom kort tid etter at kong Harald avlyste et annet oppdrag tidligere denne uken. Da skulle 82-åringen ha deltatt under åpningen av oljefeltet Johan Sverdrup.

I en uttalelse på kongehusets nettsider kom det frem at dette var som følge av påkjenningene den siste tiden. Som kjent har kongefamilien gått gjennom en tung tid, etter at forfatteren og kunstneren Ari Behn gikk bort i julen. Dødsfallet til kong Haralds tidligere svigersønn har han snakket åpent om i tiden etter.

- Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne julen. Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn, sa en beveget kong Harald i nyttårstalen.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, la ikke skjul på at det har vært en tøff tid for familien.

- Det er godt å høre at legene ikke har funnet noe alvorlig. Hele kongefamilien har jo vært gjennom en svært tøff periode den siste tiden, og jeg finner det ikke rart om kongen rett og slett er sliten, sa Vagle.

Det er imidlertid ikke første gang kong Harald er blitt sykmeldt den siste tiden. Før jul kom det også en beskjed om at 82-åringen hadde fått påvist en virusinfeksjon. Han ble derimot friskmeldt lille julaften.

LES OGSÅ: - En emosjonell og tung dag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer