Kong Harald:

Fortsatt innlagt på sykehus

Det opplyser Slottet i en pressemelding.

PÅ RIKSHOSPITALET: Kong Harald har vært innlagt på sykehuset siden onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ RIKSHOSPITALET: Kong Harald har vært innlagt på sykehuset siden onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (82) er fortsatt innlagt på Rikshospitalet. Det opplyser Slottet i en pressemelding på kongehusets nettsider.

I uttalelsen fra kongehuset onsdag kom det fram at kongen hadde blitt innlagt på grunn av svimmelhet, og at det var forventet at han skulle bli utskrevet før helgen.

Det blir han altså ikke.

«Hans Majestet Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet for svimmelhet. Kongen er i bedring, og forventes å bli utskrevet neste uke», heter det i pressemeldingen.

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, som ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

Sykmeldt i to uker

Onsdag kom det også fram at kong Harald er sykmeldt i to uker, og at det i denne perioden er kronprins Haakon (46) som tar over rollen som regent. Han tar dermed over kong Haralds audienser fremover.

Etter planen skulle kong Harald i dag ha vært til stede under EM i håndball for menn, men dette utgår som følge av nevnte sykmelding.

I sorg

Kongens sykmelding kom bare kort tid etter at han avlyste et annet oppdrag tidligere denne uken. Den gang var det som følge av «påkjenningene den siste tiden».

Oppdraget skulle ha vært kongens første offisielle oppdrag etter forfatteren og kunstneren Ari Behns bortgang i jula.

At Behns dødsfall har gått hardt inn på kongefamilien er ingen hemmelighet, og kongeparet kom med følgende uttalelse da dødsfallet ble kjent:

- Det er med stor sorg dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne.

- Sterkt preget

Under kong Haralds årlige nyttårstale åpnet han med å minnes sin tidligere svigersønn.

Trenger du hjelp?

  • Akutt selvmordsfare: 113
    Legevakt: 116117
    Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/
    Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

    Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

- Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne jula. Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn, sa en beveget kong Harald.

- Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen må leve videre. Fattigere - uten den de var glad i.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

Videre sa han at det beste vi kan gjøre, er å være der for hverandre, og at vi alle gjøres sårbare av uvissheten om det som skal møte oss.

Da Behn ble bisatt fra Oslo Domkirke 3. januar, var kongefamilien til stede.

LES OGSÅ: Derfor ble intervjuet avlyst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer