Førte mamma til alteret

Se så søte der. Nikolai og Felix fulgte mamma opp til presten.

HEFTIG KYSS: Det er lett å se at blodet bruser hos både brud og brudgom! Foto: SCANPIX
HEFTIG KYSS: Det er lett å se at blodet bruser hos både brud og brudgom! Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Like før kl 1600 lørdag kom prinsesse Alexandra av Danmark til Øster Egede Kirke på Sydsjælland for å gifte seg med Martin Jørgensen.

Alex bar en ermeløs, champagnefarget kjole fra sin favorittdesigner Henrik Hviid - og et langt slør festet i det oppsatte håret med blomster. Prinsessen kom til kirken hånd i hånd med sine to sønner, prinsene Nikolai og Felix, som var de eneste medlemmene av den danske kongefamilien som var til stede ved vielsen.

De to guttene fulgte også sin mor opp til alteret i den vakre kirken, der Martin Jørgensen ventet på sin brud.

I kirken ventet også 90 spesialinviterte gjester - familie og venner av brudeparet.. I tillegg kommer 30 gjester som kun er invitert til bryllupsmiddag på et gods like ved. Ifølge danske medier er prins Joachim og hans nye kjæreste Marie Cavallier også ventet til denne festen.

Medieoppbudet var massivt da Danmarks prinsesse Alexandra ankom kirken på Sør-Sjælland hvor hun skulle gifte seg for annen gang. På vei ut av kirken var hun blitt "degradert" til  grevinne.

Alexandra (42) ankom Øster Egede Kirke nær Fakse sammen med sine to sønner, prinsene Nikolai og Felix, ved 16-tiden lørdag. Der skulle hun gifte seg med fotograf Martin Jørgensen (29).

Alexandra vinket glad til fotografene ikledd en champagnefarget brudekjole med langt slør. Prinsene matchet sin mor i lyse bukser, hvite skjorter og nougatfargede jakker, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Også Alexandras mor og far, Christa og Richard Manley, vinket fornøyd til fotografene da de ankom arm i arm.

Om lag 120 gjester er invitert til bryllupet, men bortsett fra prinsene kommer det ingen fra kongehuset. Det har gått rykter om at Alexandras eksmann prins Joakim kom til å delta i bryllupet, men han dukket ikke opp.

På grunn av giftermålet mister Alexandra sin prinsessetittel. Hun heter nå Alexandra Christina, grevinne av Frederiksborg. Hun beholder imidlertid sin apanasje på 1,9 millioner danske kroner i året.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer