Thomas Markle:

Forsvarer datteren etter diva-påstander

- Meghan har alltid vært høflig mot alle.

SNAKKER UT: Den siste tiden har det gått rykter om at hertuginne Meghan er vanskelig å jobbe med. Faren hennes, Thomas Markle, benekter dette. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Den siste tiden har det gått rykter om at hertuginne Meghan er vanskelig å jobbe med. Faren hennes, Thomas Markle, benekter dette. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Thomas Markle (73) har nærmest gjort sport i å servere presseoppslag etter at datteren, tidligere Hollywood-skuespiller Meghan Markle (37), giftet seg med britenes prins Harry (34) i mai.

Mandag dukket 73-åringen opp i nok et intervju, denne gang i en direktesendt videosamtale med tv-profilene Piers Morgan (53) og Susanna Reid (48), til frokostprogrammet «Good Morning Britain».

Akkurat som i tidligere intervjuer var Markle flink til å påpeke at han føler seg «frosset ut» av det britiske kongehuset og datteren, som han hevder ikke har tatt kontakt med ham siden bryllupet.

HERTUGINNE MEGHAN: Den gravide 37-åringen viste frem babymagen da hun var ute på oppdrag i London tirsdag. Foto: NTB scanpix
HERTUGINNE MEGHAN: Den gravide 37-åringen viste frem babymagen da hun var ute på oppdrag i London tirsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Primadonna-spekulasjoner

Underveis i det nesten én time lange intervjuet tok Markle seg også tid til å snakke om andre skriverier tilknyttet den gravide hertuginnen.

De siste ukene har det nemlig dukket opp en rekke særs spekulerende beskyldinger mot 37-åringen, som - tro det eller ei - ikke kommer fra hennes smått fornærmede og skravlesyke familiemedlemmer.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Det skal derimot være snakk om Meghans oppførsel som nytt, kongelig medlem, der hun i den kulørte delen av media har fått på seg beskrivelser som både «uhøflig» og «selvsentrert». Parallelt med dette har det også blitt fyrt godt opp under isfrontpåstander mellom Meghan og svigerinnen Kate, etter nyheten om at hertugparene flytter lenger fra hverandre.

Piers Morgan har selv bidratt til å sette Meghan i et dårlig lys, da han tidligere denne måneden gikk til angrep mot henne i en kraftig tirade.

Morgan anklaget blant annet hertuginnen, omtalt som sin tidligere venninne, for å utnytte andre personer i håp om å oppnå høyere sosial status. Han kommenterte videre at han ikke er overrasket over ryktene om misnøye innad i kongefamilien.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

- Ligger i hennes natur

Ansikt til ansikt med Piers Morgan slår Thomas Markle hardt tilbake mot beskyldningene om datterens væremåte.

- Det er karaktertrekk jeg ikke kjenner igjen, og jeg skjønner ikke hvor det kommer fra. Meghan har alltid vært høflig mot alle, sier han, ifølge E!, og fortsetter:

- Hun har riktignok alltid vært ei jente som liker å ha kontroll - det ligger i hennes natur. Men ikke på den måten hun fremstilles, det er renspikket tull.

I hvilken grad Piers' utspill var humoristisk ment er fortsatt uklart. Morgan er nemlig kjent for å slenge om seg med brannfakler:

I november fyrte han opp Ariana Grande, i januar endte et intervju med Caitlyn Jenner opp i full krangel og i 1998 omtalte han en ung David Beckham som «en idiotisk gutt».

Men i stedet for å unnskylde seg, eller å understreke at det var ment med en humoristisk undertone, har han supplert utspillet med en kronikk som ble publisert i Daily News og en rekke Twitter-meldinger.

FAR OG DATTER: En svært ung Meghan avbildet med sin far på 80-tallet. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: En svært ung Meghan avbildet med sin far på 80-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vil gjerne høre fra deg

Verken Meghan, Harry eller noen andre tilknyttet det britiske kongehuset har kommentert Piers' påstander eller Thomas Markles' uttalelser. Det har de for øvrig aldri gjort tidligere, heller.

Det skal nemlig godt gjøres å få kongelige, særlig i Storbritannia, til å kommentere oppslag om dem i tabloidmedia. Hva som i disse tilfellene foregår på bakrommet i det britiske kongehuset, er det riktignok få som vet.

- Meghan har nok fått klare råd fra kongehusets pr-rådgivere om hvordan hun skal håndtere de friske uttalelsene fra familiemedlemmene, og det innebærer dessverre å holde munn, har Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, tidligere fortalt.

I mellomtiden fortsetter altså Thomas Markle å henvende seg til datteren via media. I intervjuet med «Good Morning Britain» skal 73-åringen attpåtil ha holdt en slags appell til Meghan, der han vendte blikket mot kamera og sa:

«Jeg elsker deg så høyt. Du er datteren min og jeg vil gjerne høre fra deg. Uansett hva slags uoverensstemmelser vi har, klarer vi alltids å finne ut av det. Vi er jo familie».

LES OGSÅ: Har ikke møtt datteren på fire år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer