Prins Harry og hertuginne Meghan:

Forsvant i to måneder - nå gjør de comeback

Hertugparet med sin første offentlige opptreden etter ferien.

TILBAKE: Tirsdag ettermiddag var hertuginne Meghan og prins Harry på besøk hos den kanadiske ambassaden i London. Dette er deres første opptreden på nær to måneder. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Tirsdag ettermiddag var hertuginne Meghan og prins Harry på besøk hos den kanadiske ambassaden i London. Dette er deres første opptreden på nær to måneder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Julehøytiden er forbi, og de fleste er på vei tilbake til hverdagen - noe som også gjelder de kongelige. Prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) var tirsdag ettermiddag tilbake på jobb, etter en åtte uker lang pause fra alle sine kongelige plikter.

Hertugparet kom nylig tilbake til Storbritannia etter å ha tilbrakt julen i Canada, nærmere bestemt Vancouver Island - hvor de feiret julen sammen med blant andre Meghans mor, Doria Ragland (63).

Ifølge Daily Mail bodde Meghan og Harry i et hus eid av en ukjent multi-millionær, sammen med sønnen Archie (8 måneder) og hertuginnens mor. Huset har ifølge avisen en verdi på 14,1 millioner dollar, noe som tilsvarer om lag 125 millioner norske kroner.

Selv om den kanadiske idyllen nå er over for hertugparet og deres sønn, er ikke hertugparet ferdig med Canada riktig enda. Deres første offisielle oppdrag på to måneder var nemlig på Canada House i London - den kanadiske ambassaden.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Takket for gjestfriheten

Daily Mails kongelige korrespondent, Rebecca English, skriver tirsdag på sin Twitter-konto at hertugparet ankom Canada House etter et privat besøk hos Grenfell folkekjøkken i anledning et veldedig prosjekt hvor hertuginnen deltar i samarbeidet.

Meghan og Harry ble etter hvert ønsket velkommen av flere som hadde møtt opp utenfor den kanadiske ambassaden - i håp om å få et glimt av de rojale gjestene.

Ifølge magasinet Town & Country, skal Meghan og Harry under besøket ha takket høykommissær Janice Charette for den varme gjestfriheten og støtten de fikk i løpet av sitt opphold i Canada.

TILBAKE: Meghan og Harry har gjort sin første offentlige opptreden sin de trakk seg tilbake. Her i London i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Meghan og Harry har gjort sin første offentlige opptreden sin de trakk seg tilbake. Her i London i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Magasinet skriver også at den kanadiske artisten Skawennati holdt en opptreden for hertugparet under deres besøk hos ambassaden. I tillegg møtte Meghan og Harry en rekke personer ved Canada House som jobber med å styrke forholdet mellom Canada og Storbritannia.

PÅ BESØK: Hertugparet så ut til å trives på sitt første oppdrag på nesten to måneder. Foto. NTB Scanpix
PÅ BESØK: Hertugparet så ut til å trives på sitt første oppdrag på nesten to måneder. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Ifølge People skal hertugparet også ha tatt seg tid til å snakke med ansatte ved ambassaden, og prinsen skal blant annet ha spurt om hvordan de ansattes julefeiring var.

- Han (prins Harry, journ. anm.) sa at det regnet mye mens de var i Vancouver, sa Jamie Weare, en av ambassadens ansatte, til People.

- Meghan sa at det var fantastisk. De virket svært komfortable og lykkelige, la han til.

HILSER: Meghan vinker til folket under besøket. Foto: NTB Scanpix
HILSER: Meghan vinker til folket under besøket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere har imidlertid vært svært kritiske til Meghan og Harrys besøk hos den kanadiske ambassaden - fordi hertugparet selv skal ha tatt initiativet til besøket. Mange spør seg nå om hvordan dette kan gå for å være et offisielt kongelig oppdrag.

- Hvordan er et besøk de selv forespurte et offisielt oppdrag? Telles dette som jobb? Latterlig, skriver en bruker på Twitter.

Delte nyttårsbilde

Som allerede nevnt, tilbrakte hertugparet og sønnen Archie julen i Canada - noe som innebar at de også feiret høytiden uten den britiske kongefamilien.

Dette var også deres første jul som foreldre, etter at sønnen Archie så dagens lys i mai 2019.

I anledning det nye året delte Meghan og Harry også et nytt bilde av den syv måneder gamle sønnen - til fansens store begeistring.

- Vi ønsker dere alle et godt nytt år og takker dere for deres fortsatte støtte! Vi har elsket å møte så mange av dere rundt om i verden og kan ikke vente med å møte mange flere av dere neste år. Vi håper 2020 bringer hver og en av dere god helse og lykke, skrev de på sin Instagram-konto.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Bildet skal være tatt under parets Thanksgiving-feiring, og ifølge People har en kilde i det britiske kongehuset bekreftet at det er Meghan selv som er fotografen.

Også på julaften delte hertugparet en julehilsen - nemlig et bilde i sort/hvitt, som viser den lille sjarmøren krabbende mot kameraet, mens mamma og pappa følger smilende med i bakgrunnen.

«God jul og godt nyttår, fra vår familie til deres», lød hilsenen.

LES OGSÅ: - Takk gud for at ingen ble skadet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer