Prins Harry:

Første oppdrag etter sjokkavgjørelsen

Pressen skal ha fått begrensninger i forkant.

TILBAKE: Prins Harry skal gjennomføre sitt første offisielle oppdrag torsdag, etter at han og kona, hertuginne Meghan, kunngjorde at de trekker seg tilbake fra kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Prins Harry skal gjennomføre sitt første offisielle oppdrag torsdag, etter at han og kona, hertuginne Meghan, kunngjorde at de trekker seg tilbake fra kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt kongehuset i Storbritannia den siste tiden, etter at det forrige uke ble kjent at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) har valgt å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, og slik få mindre fremtredende roller i kongefamilien.

Mandag denne uken samlet dronning Elizabeth (93) familien til krisemøte på familiegodset Sandringham i Norfolk, hvor problemstillinger tilknyttet hertugparets sjokkavgjørelse ble diskutert.

Etter møtet sendte den britiske monarken ut en offisiell uttalelse der det ble kjent at hun aksepterer Meghan og Harrys ønske om å tilbringe mer tid i Nord-Amerika, til tross for at hun helst hadde sett at de fortsatte å være fullverdige medlemmer av den britiske kongefamilien.

I uttalelsen kom det også frem at hertugparet ikke ønsker å leve på offentlige midler, og at flere detaljer om Meghan og Harrys nye liv vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Unnvek pressens spørsmål

Selv om det har blåst kraftig rundt paret den siste tiden, overrasket hertuginnen «alle» da hun tirsdag dukket opp på et kvinnesenter i Canada. I dag, torsdag, har også prins Harry sitt første offisielle oppdrag etter at sjokkbeslutningen ble kjent - noe det dermed har vært knyttet stor spenning til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer